I UŠI STARE

Novi beauty trend - pomlađivanje ušiju

05.10.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Dobro je poznato da koža na rukama i vratu najbolje otkriva pravu dob ljudi, no tek rijetki znaju da i uši mogu dati jednako precizan odgovor

Ni uši nisu pošteđene procesa starenja te, kao i na svim drugim dijelovima tijela, i na njima možemo lako prepoznati djelovanje zuba vremena. Uši su nam obično jako izložene, no često zanemarujemo njihovu zaštitu - tek će ih rijetki namazati da bi ih zaštitili od jakog sunca.

Kako se količina kolagena i elastičnost tkiva smanjuju, ušna školjka često se izduži, postane opuštenija i tanja, a pojavljuju se i sitne borice, čemu su sklonije žene koje nose teške naušnice. Uho se pod težinom razvlači i opušta, a nakon dugogodišnjeg nošenja teškog nakita posljedice su vrlo očigledne. Proces starenja uha tako se samo ubrzava, stoga je bolje na vrijeme obratiti pažnju na nakit koji nosimo.

U želji da izgledaju mlađe, sve više žena se odlučuje i na korekciju ušiju, no ne zbog klempavosti, već zbog pomlađivanja.

'Rado sam nosila kosu skupljenu u rep, no moje su uši izgledale grozno. Nakon tretmana botoksom, shvatila sam da se moje uši jednostavno ne uklapaju s mojim licem. Činile su me starijom', rekla je za Daily Mail Eda Easton (63) iz New Yorka, koja je operacijom 'pomladila' svoje uši.

Osim operacijom, ušima se godine mogu oduzeti i pomoću injekcija.