Ljepota ZA ŽENE U ZNANOSTI

Krenula utrka za stipendije znanstvenicama

  • Autor: tportal.hr
  • 30.9.2009 11:25:50
  • 25.9.2009 15:49:42

Znanstvenice u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja, od petka se mogu prijaviti za stipendije u sklopu programa 'Za žene u znanosti'

Četiri stipendije u iznosu od 4.000 eura, već četvrtu godinu zaredom za nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' dodjeljuju L’Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture s ciljem popularizacije znanosti.

Natječaj za nacionalne stipendije 'Za žene u znanosti' raspisan je na internetskim stranicama Ministarstva kulture do 30. listopada 2009, a o dobitnicama stipendije odlučit će Natječajno povjerenstvo sastavljeno od vrhunskih hrvatskih znanstvenika kojima se ove godine priključio i akademik Zvonko Kusić.

Ostali članovi natječajne komisije su Sibila Jelaska, Vladimir Paar, Vida Demarin, Jasna Mencer, Krešimir Nemec, Ivan Vicković, Dražen Vikić-Topić te Katica Biljaković. Kako bi promovirali žene u znanosti širom svijeta, L’Oreal i UNESCO 1998. godine obvezali su se da će pokrenuti zajednički projekt kojim će potaknuti svijest o važnosti žena u svijetu znanosti, podupirati i poticati njihov istraživački rad te njihovo znanstveno usavršavanje. Kandidatkinje za nacionalni program stipendiranja ne smiju biti starije od 35 godina na dan zatvaranja raspisanog natječaja, moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u RH te imati preporuku voditelja laboratorija ili dekana fakulteta u sklopu kojeg djeluju.

Natječajno povjerenstvo krajem prosinca 2009. godine donijet će odluku o ovogodišnjim dobitnicama, istaknuo je kriterije novi predsjednik Natječajnog povjerenstva akademik Zvonko Kusić. Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal Adria od 2007. nagrađuju mlade znanstvenice želeći ih potaknuti da nastave sa znanstvenim radom, demistificiraju znanost i privuku nove naraštaje na bavljenje ovom profesijom. Do danas je nagrađeno 10 mladih znanstvenica kojima je stipendija pomogla u daljnjem razvoju znanstvene karijere. Sve zainteresirane kandidatkinje više informacija o natječaju mogu potražiti ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više