TU NEŠTO SMRDI

Beyonce na sudu zbog imena parfema

17.09.2009 u 12:19

Bionic
Reading

Tek što je pobjedonosno objavila da je potpisala ugovor težak 20 milijuna dolara za svoj novi parfem, Beyonce se suočila s optužbom za plagiranje i krađu imena

Beyonce je, naime, tužila modna kuća Abercrombie & Fitch zbog njezinih planova da lansira parfem pod nazivom Sasha Fierce, odnosno pod imenom koje koristi za svoje scenske nastupe.

Pjevačica je početkom tjedna obznanila kako je s poznatim proizvođačem parfema Cotyjem potpisala unosan ugovor o kreiranju svog osobnog parfema koji bi se u dućanima trebao naći na proljeće sljedeće godine. Ta je vijest potaknula kuću Abercrombie & Fitch da pokrene tužbu zbog straha da bi Beyonce mogla koristiti naziv Sasha Fierce što bi se kosilo s imenom njihova mirisa Fierce.

U tužbi se da bi oko (pre)sličnih imena dvaju mirisa mogla nastati zabuna među potrošačima što bi u konačnici moglo imati za posljedicu pad prodaje mirisa kuće Abercrombie & Fitch. Osim toga, Fierce je svojevrsni potpis modne linije ove kuće budući da se svaki dućan u kojem se prodaje ta linija šprica tim parfemom. Kompanija Abercrombie & Fitch tvrdi da je od mirisa Fierce od njegova izdavanja 2002. zaradila više od 190 milijuna dolara.