MLADOLIKA I LIJEPA

Vrlo obične navike koje čine čuda za kožu

10.10.2014 u 06:56

Bionic
Reading

Sitne bore i naznake starenja kože nikako ne bi trebale biti naše najvažnije brige, ali pametnim odlukama u mladosti za to niti neće biti prevelike potrebe

Možda ćete pomisliti da sada slijede veliki savjeti i da se radi o skupim kremama ili tretmanima, ali kako kaže Lindsey Metrus za Beauty High, radi se o svakodnevnim malim odlukama koje su na kraju ključne.

Krema za lice

Uopće ne mora biti skupa, već je puno važnije da je koristite, posebno nakon što se umivali. Suha koža gubi elasticitet i prije će dobiti one grube crte i bore.

Oprezno s pranjem

Koža ima svoj zaštitni sloj zbog kojeg je glatka i elastična. Ako je perete često, posebno vrućom vodom, skidate taj sloj i stvarate bolje uvjete za bore.

Ne škiljite

Možda je ovo čudan savjet, ali ako često škiljite, prije ćete stvoriti bore oko očiju. To se često događa kada boravimo vani. Isto pravilo vrijedi i za mrštenje, jer tada stvarate bore na čelu.

Antioksidansi

Sve slobodne radikale koje upija naš organizam, pa i koža, od raznih zagađenja pa do UV zraka, moramo neutralizirati. Kada kupujete kremu za lice, svakako provjerite ima li vitamine C i E koji će ih otpustiti iz kože. Više je istraživanja pokazalo da vitamin C povećava proizvodnju kolagena koji kožu štiti od štetnog utjecaja UVA i UVB zraka. Također korigira probleme s pigmentacijom i blagotvorno djeluje na upalne procese na koži. Većina znanstvenika smatra da je L-askorbinska kiselina najmoćniji borac protiv bora.

Smijte se

U današnjim teškim vremena svima je potreban koji osmijeh više, a osim što smijeh pozitivno utječe na naše zdravlje, dobar je i za kožu lica. Smijeh je idealno i besplatno sredstvo protiv starenja - njeguje kožu i daje joj sjaj.

Češće jedite ribu

Riba, posebno losos, bogata je proteinima i zdravim masnim kiselinama kao što su omega-3, a one pomažu koži da ne gubi sjaj.

Spavajte na leđima

Stare navike teško je mijenjati pa je ovo savjet koji neće svima pomoći. Što manje lice tarete o razne tkanine, koža će biti ljepša. Ako ste baš tip koji spava na trbuhu ili boku, nabavite svilene jastučnice jer su najbolje odnosno najblaže za kožu. Jednako je važno da dovoljno spavate kako biste izbjegli podočnjake i iscrpljeni izgled.

Kupite kremu s alfa-hidroksi kiselinama

Voćne kiseline ili alfa-hidroksi kiseline učinkovito djeluju na različite nedostatke na koži, ali i skidaju gornji sloj mrtvih stanica. Na taj način smanjuju fine linije i bore, posebno one oko očiju.