PRIRODNO I UČINKOVITO

Pilinzi za kožu koje lako napravite i kod kuće

08.10.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Lice vam je umorno i bez sjaja? Rješenje za ovaj problem krije se u kuhinji. Uz pomoć prirodnih i lako dostupnih namirnica možete i sami napraviti piling nakon kojeg će vam koža biti mekša i sjajnija

Zobeno i bademovo brašno
Piling od fino mljevenog zobenog i bademovog brašna nježno će očistiti pore, što ga čini idealnim za osjetljiva područja lica i vrata. Zobeno brašno, osim toga, umiruje upaljenu kožu.

Šećer
Većina tipova kože jako dobro podnosi šećer. Ova se namirnica lako topi, a osim toga, zadržava vlagu, što znači da je piling od šećera odličan za hidrataciju kože. Piling od šećera uklonit će odumrle stanice, a najbolje ga je koristiti na rukama i nogama. Odlična je prva pomoć i za ispucale usne koje će nakon blagog šećernog pilinga biti mekše i nježnije. Neki ga dermatolozi preporučuju i za piling vlasišta. Stavite žlicu šećera u regenerator i nježno umasirajte te zatim isperite šamponom.

Sol
Zbog svoje teksture sol je možda najgrublji piling. Definitivno je nije preporučljivo koristiti za lice, ali je savršeno sredstvo za uklanjanje mrtvih stanica s kože tijela. Osim što će ona biti mekša, nakon ovog pilinga proradit će vam cirkulacija.

Kava
Mljevenoj kavi dodajte žlicu maslinovog ulja i nanesite na tijelo, lagano masirajući od stopala prema gore. Na ovaj način ne samo da ćete se riješiti mrtvih stanica na koži, već ćete uz pomoć kofeina smanjiti natečenost na područjima na tijelu na kojima se akumulira tekućina.