MONICA BELLUCCI

Uskoro će joj 50., a i dalje je najveći seks-simbol

23.09.2014 u 10:23

  • +10

Monica Bellucci uskoro će napuniti 50 godina

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Izgled Monice Belluci izaziva ambivalentne osjećaje; divljenje i zavist, ljubomoru i obožavanje. Na pragu 50. rođendana predivna talijanska glumica, s pravom možemo reći, jedinstveni je seks-simbol

Njezina iznimna ljepota odvela ju je od studija prava u manekenske vode, da bi se potom okušala u glumi, a svjetsku slavu stekla je filmom 'Malena'. Film je to koji upravo progovara o ljepoti žene te predrasudama i stereotipima s kojima se žene susreću. U njemu je Monica glumila suprugu talijanskog vojnika u Drugom svjetskom ratu koja postaje predmetom ogovaranja u maloj sredini.


Ona sama pak o ljepoti svojedobno je progovorila za BBC.

'Ljepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osjećam se dobro i ugodno u svom tijelu, ali ne zbog toga što sam lijepa. Poznajem mnoge lijepe ljude i njihovi životi su jednostavno užasni. Jako su nesigurni u sebe... Sretna sam što sam voljena i što imam divnu obitelj', izjavila je svojedobno Belluci. Osim toga, iako joj se divimo zbog mediteranske ljepote, sama smatra kako ljepota traje samo pet minuta ako nije potkrijepljena nekim drugim kvalitetama.

Ona je pak odavno dokazala da nije samo lijepo lice. Svoje glumačko umijeće pokazala je u holivudskim spektaklima poput 'Pasije', 'Čarobnjakovog šegrta', ali i u europskim art filmovima, jer nikada nije zaboravila svoje korijene. Lijepa, talentirana i s karizmom, Monica je uistinu inspirativna žena.