VRLO, VRLO ATIPIČNA

Nova Miss Amerike je - ruska feministica!

16.09.2014 u 12:56

Bionic
Reading

S vremena na vrijeme, na izborima ljepote pojavi se neka netipična misica koja zagolica javnost. Ne izgledom, ne stasom, nego stavom i izjavama. Jedna od njih nova je Miss Amerike Kira Kazantsev. Kći ruskih imigranata, obrazovana, lijepa, intrigantna

Plava, visoka, blistavo bijela osmijeha, na prvi pogled tipična Amerikanka, koja je prošla izbore od Miss California Jr. i Miss California Preteen preko Miss New Yorka do titule Miss Amerike. No premda na prvi pogled još jedna u nizu ljepotica, zgodna Kira podrijetlom je Ruskinja i na izboru za Miss očito je osvojila žiri svojim nastupom, izborom talenta koji je pokazala te zaista originalnim odgovorom na pitanje što bi kao Miss učinila.

Naime, nastup u kojem je trebala pokazati talent nije oduševio gledatelje, no žiri očito jest. Kazantsev se predstavila sviranjem uz pomoć crvene plastične čaše i pjevanjem popularnog hita Pharrella Williamsa 'Happy'. Reakcije na društvenim mrežama bile su neblagonaklone, a taj performans nije shvaćen kao talent. No Kiru je sve beskrajno zabavljalo.


'U tih minutu i 30 sekundi, zabavila sam se kao nikad u životu, a to je zato što sam ostala vjerna sebi i učinila ono što mi je palo na pamet, a ne ono što su mi govorili drugi. I isplatilo se, sretna sam zbog toga', izjavila je Kazantsev.

No nije samo nastup ostao upečatljiv u njezinu predstavljanju. Na pitanje žirija koji bi svjetski problem rješavala kao Miss, Kira je odgovorila da bi se bavila seksualnim zlostavljanjem u vojsci, a upravo taj problem poželjela je da žene senatorice stave kao prioritet. Netipičan odgovor ove posebne misice ostat će svakako zapamćen.

Inače, Kazantsev živi američki san. Kći je ruskih imigranata koji su se iz Moskve u SAD preselili prije njezina rođenja. Njezin otac George je kirurg onkolog, a majka Julia agentica za nekretnine. Kira se pak nada kako će jednog dana postati odvjetnica, a upisala se na Sveučilište Fordham. Inače, već je naSveučilištu Hofstri završila političke znanosti i zemljopis. Upravo je tijekom studiranja bila žrtva nasilja u vezi, a sada je angažirana i pomaže drugim ženama žrtvama nasilja.

Lijepa Kira govori tri jezika; osim engleskog i ruskog, govori i španjolski.