SAMO OVO JE POTREBNO

Riješite se podočnjaka i umorne kože za samo 25 minuta

22.08.2014 u 11:33

Bionic
Reading

Tko ne želi imati blistavo lice i manje upadljive podočnjake? Da biste to postigli, potrebna su vam samo četiri prehrambena sastojka koja će vašoj koži podariti svjež i blistav izgled

Uz pomoć kurkume, kokosova ulja, meda i mlijeka i podočnjaci će biti manji, tvrdi Pat Crocker, autorica brojnih kuharica, zaklinjući se u ovaj jednostavan recept. Poznato je da kokosovo ulje njeguje kožu i pruža joj tako potrebnu hidrataciju, a smanjuje i pojavu bora. Kurkuma je začin koji ima antiupalna i antimikrobna svojstva. Kombinacija ovih prirodnih sastojaka pomoći će da smanjite pojavu crvenila i tamnih mrlja te smanjiti podočnjake.

Potrebno je manje od pet minuta da ove sastojke izmiješate i dobijete smjesu koju možete koristiti kao masku, a držite je na licu maksimalno 20 minuta.



Maska za lice (dovoljna za dvije upotrebe)

Sastojci:
1 velika žlica mljevene kurkume
1 velika žlica meda
1 velika žlica rastopljenog kokosova ulja
1 velika žlica mlijeka

Priprema

U staklenu zdjelicu stavite kurkumu te umiješajte med. Dodajte zatim ulje i mlijeko te miješajte dok ne dobijete glatku pastu. Smjesu podijelite na pola, a polovicu iskoristite odmah dok dugu polovicu hermetički zatvorite i pohranite u hladnjak u kojem može stajati najdulje tri dana.

Prije nego je stavite na lice skinite šminku te operite lice i vrat te osušite ručnikom. Pomoću stražnje strane žlice masku jednakomjerno nanesite na obraze, čelo, bradu, nos te na područje ispod očiju. Masku na licu držite 15-20 minuta te je isperite toplom vodom.

Nakon toga možete nanijeti hidratantnu kremu.