ONA JE KRIVAC

Zbog ovog Jessica Alba i Eva Mendes izgledaju sjajno

14.08.2014 u 09:17

Bionic
Reading

Ona je trenerica glumicama Eve Mendes, Jessice Albe, radi sa Zacom Efronom i Kate Beckinsale i zaslužna je za njihovu super liniju. Njoj se slavni obraćaju kada u samo šest tjedana trebaju stesati liniju, a njezine metode učinkovite su i pokazuju zavidne rezultate. Ona je Romana Braganza, osobna trenerica i nutricionistica holivudske A-lige

Ramona Braganza osobna je trenerica i nutricionistica najzgodnijih žena Hollywooda, a svoje je tajne otkrila za Femail.

Njoj se mnoge holivudske face okreću i kada u kratkom vremenu od samo šest tjedana trebaju izgledati sjajno i stesati se od glave do pete. U karijeri je mnoga tijela istesala svojom posebnom metodom 3-2-11 koja uključuje kardio vježbe, dva treninga snage i jedan core vježbi.

Metodu je razradila tako da vježbe klijenticama izdužuju i definiraju mišiće, a muškim klijentima da pojačavaju snagu i veličinu mišića.


'Žene se ponekad ustručavaju vježbi snage jer se boje da će ojačati, no svojim klijenticama preporučujem dizanje utega, uključujući i Jessicu Albu i Halle Berry i još uvijek izgledaju lijepo oblikovano i ženstveno', rekla je Ramona.

Ramona savjetuje kako prije svakog vježbanja organizmu trebate dati gorivo. Ako ne jedete pravu hranu prije odlaska u teretanu, možete sabotirati vježbanje.

'Prije treninga pojedite obrok od zobi, jaja i tosta ili ako ste u hodu pojedite badema ili popijte proteinski napitak. Tako ćete tijelu dati prirodni balans. Intenzivan trening proizvodi stres koji stvara slobodne radikale, a kako biste osigurali tijelu da se protiv njih bori, potrebno je jesti mnogo voća i povrća poput brokule, raznog bobičastog voća, trešanja.

Nema izlika za vježbanje; ako ne možete u teretanu, napravite nekoliko čučnjeva, sklekova, čučnjeva u hodu i nekoliko trbušnjaka. Tako ćete u desetak minuta napraviti sve vježbe koje trebate.

Zalaže se za pametno vježbanje koji traje 30 do 45 minuta, a ne dugačke treninge koji mogu oštetiti mišiće i tkivo te s vremenom prouzročiti ozljede. Poznata trenerica također se zalaže i za kratak odmor od vježbanja, pa svojim klijentima savjetuje tri dana vježbe nakon kojih treba uzeti jedan slobodan dan.

Otkrila je ponešto i o svojim slavnim klijenticama.

Govoreći o Jessici Albi, otkrila je da obožava kuhanje, a spremajući svoja jela kontrolira što unosi u sebe. Jede puno voća i povrća i dok ne osjeti sitost te nakon toga odmah prestaje.

Smatra također da treba ograničiti unos ugljikohidrata, a glumici Halle Berry pomogla je kontrolirati dijabetes.