POVRATAK ŽENSTVENOSTI

I supermodel Lily Cole zagovara obline

04.09.2009 u 12:22

Bionic
Reading

Lily Cole, uspješna britanska manekenka prepoznatljiva po svom dječjem licu i vatrenoj crvenoj kosi, protivi se kultu mršavica u modnom svijetu

Britanska manekenka Lily Cole svojim izgledom odskače od tipične slike modela. Prirodno je crvenokosa, ima pjegice na licu koje i u 21. godini i dalje izgleda kao lice djeteta, visoka je 182 centimetra, nije premršava, već ženstveno obla, a pritom je vrlo uspješna i tražena u svijetu mode. Lily je ponosna na svoj izgled, ali je svjesna da je modna industrija opsjednuta veličinom. Ipak, uvjerena je da polako ponovo dolazi vrijeme oblina.

'Definitivno još uvijek postoji jaka fascinacija mršavošću, u svijetu mode na cijeni su vrlo mršavi modeli, ali mislim da istovremeno postoji i trend koji slavi obline. Imam grudi, ponosna sam na njih. Sve je više modela koji imaju obline, mislim da je to dobro.'

'Od mene nitko nikada nije tražio da moram smršavjeti. Imam dojam da su ljudi koji su manje uspješni upravo oni koji su zbog posla previše smršavjeli, zaključila je.

Crvenokosa Lily proglašena je britanskim modelom godine na natjecanju British Fashion Awards 2004, radila je s vodećim modnim imenima, glumila je u filmovima 'The Imaginarium of Doctor Parnussus' i 'Rage', čija se premijera očekuje u iduća dva mjeseca, a uz sve to nije zanemarila ni obrazovanje te studira na King's Collegeu u Cambridgeu.