ANTHELIOS

Zaštita od sunca za osjetljivu kožu

10.07.2014 u 08:41

Bionic
Reading

Brojne su dobrobiti sunca, no koristite ih umjereno jer UV zrake ( pogotovo duge UVA zrake) mogu narušiti zdravlje kože: one ubrzavaju njeno starenje, mogu izazvati reakcije na koži te, dugoročno gledajući, mogu uzrokovati rak kože

Ove godine La Roche-Posay predstavlja visoku zaštitu od sunca u neprimjetnoj hranjivoj teksturi za optimalnu zaštitu: novo Anthelios suho hranjivo ulje SPF 30 pruža visoku, sveobuhvatnu i fotostabilnu UV zaštitu s pojačanom zaštitom od UVA zraka. Hranjiva i nevidljiva tekstura blagog mirisa pruža koži glatki izgled poput satena te je vodootporna. Anthelios XL suho hranjivo ulje dostupno je i u vrlo visokoj zaštiti SPF 50+ te su oba proizvoda prilagođena svim tipovima osjetljive kože.

UV ZRAKE- OŠTEĆENJE KOŽE NEVIDLJIVO GOLIM OKOM

Zašto je jednako bitno zaštititi se od UVB i UVA zraka? UVB zrake potiču tamnjenje kože ali su i primarni uzrok opeklina na koži. UVA zrake prodiru još dublje u kožu, ubrzavaju njeno starenje i mogu uzrokovati netoleranciju na sunce te izazvati suncem izazvane poremećaje pigmentacije. Duge UVA zrake predstavljaju 75% ukupnog UV zračenja te su prisutne tijekom cijele godine, čak i kada je vani oblačno. One prodiru duboko u kožu sve do dermisa, što može uzrokovati ozbiljna oštećenja kože te utjecati na boju i strukturu kože. UVA i UVB zrake mogu izazvati promjene u samome središtu naših stanica te oštetiti njihov DNK. Ako se ovo nevidljivo oštećenje ponavlja dugoročno može izazvati razvoj raka kože. Ova se oštećenja, kratkoročno i dugoročno, mogu spriječiti upotrebom proizvoda s visokim zaštitnim faktorom od sunca čiji sastav odlikuje i pojačanim sustavom filtera protiv UVA-zraka.

NOVO ANTHELIOS SUHO HRANJIVO ULJE SPF 30 pruža visoku, široku i fotostabilnu UVA/UVB-zaštitu. SPF 30 nudi poboljšanu zaštitu od UVA-zraka (više od europske preporuke) zahvaljujući patentiranom filtriranom sustavu Mexoplex® u kombinaciji s izvorskom termalnom vodom La Roche-Posay s umirujućim i antioksidativnim svojstvima u minimalističkoj, dermatološki testiranoj formuli bez parabena. Proizvod je primjeren za osjetljivu kožu i kožu sklonu netoleranciji na sunce. Koža je zaštićena od sunčevih opeklina, kožnih reakcija i oštećenja stanica od UV-zraka. Ulje hrani kožu nevidljivim i neprimjetnim završnim slojem te njegova suha, ali hranjiva tekstura omogućuje osjećaj ugode tokom cijelog dana. Anthelios XL suho hranjivo ulje dostupno je i u vrlo visokoj zaštiti SPF 50+ te su oba proizvoda prilagođena svim tipovima kože, sadrže ugodan miris te su vodootporni.

JEDINSTVENA TEKSTURA SUHOG ULJA ZA ZAŠTITU OSJETLJIVE KOŽE
Anthelios predstavlja jedinstvenu teksturu za zaštitu osjetljive kože tijela: Hranjivo ulje omogućuje nevidljiv i nemastan završni sloj te njegova suha tekstura omogućuje osjećaj ugode tokom cijeloga dana. Koža je glatka poput satena i nahranjena dok je završni sloj neprimjetan.

KADA KORISTITI ZAŠTITU S VIŠIM, A KADA S NIŽIM ZAŠTITNIM FAKTOROM?
Preporuke dermatologa su da se držimo visokih i vrlo visokih razina zaštite (od SPF 30 pa naviše), no razlike u boji puti, mjestu na kojem živimo, dobi dana u kojem se izlažemo suncu mogu utjecati i na rizike od opeklina. Veća bi se pažnja trebala posvetiti svijetloj koži na kojoj se lakše javljaju opekline. Doba dana mora se također uzeti u obzir: poseban je oprez potreban između 11 i 16 sati te je neophodno ponoviti nanošenje zaštitnih proizvoda svaka dva sata u dovoljnim količinama. Ljudi s tamnijom bojom kože koji se izlažu suncu rano ujutro ili u kasnijim poslijepodnevnim satima mogu koristiti i nešto niže faktore zaštite, ali svakako se ne preporučuje ići ispod SPF 20. Dječju kožu, koja je iznimno osjetljiva, bez iznimke treba štititi visokim faktorima, od SPF 30 nadalje.