BEZ POGREŠKE

Trikovi za šminkanje koje svaka žena treba znati

01.07.2014 u 12:25

Bionic
Reading

Stavljate li korektor na kapke, a maskaru nanosite brzim kratkim pokretima? To su samo neke do osnovnih pogreški kod šminkanja koje često radimo bez obzira na to koliko 'staža' pred ogledalom imale

Poznata vizažistica iz kozmetičke kuće Bobbi Brown, Kimberly Soane, otkriva kako spriječiti buduće potencijalne pogreške i olakšati svako buduće šminkanje.

Korektor

Nikad nemojte nanositi korektor ili tekući puder na kapke jer će se zbog toga šminka na kapcima nakupljati u borama i boricama.

Puder
Koristite prste kod nanošenja tekućeg pudera ako želite blagu prekrivenost, a ako želite prekriti sve nepravilnosti, najbolje je koristiti odgovarajuću četku za puder.

Puder
Puder uvijek prvo nanesite na područja koja vam se najviše sjaje, što je najčešće T-zona, a zatim ga lagano u tankom lsoju nanesite i na preostali dio lica.

Bronzer

Bronzer treba nanijeti na područje vrata, lica i dekoltea kako bi se izjednačila boja kože. No svakako se malo odmaknite od ogledala nakon što ste ga nanijeli kako biste se uvjerili da je boja ujednačena.

Rumenilo
Kad nanosite rumenilo, poslužite se sljedećim trikom. Nasmiješite se i zatim nanesite rumenilo četkicom na jagodičnu kost i lagano pređite četkicom prema vrhu uha pa zatim prema dolje, do linije vilice.

Obrve
Olovku ili puder za obrve uvijek nanosite na gornji dio obrva kako biste 'podignuli' lice.

Sjenilo
Nanošenje sjenila uvijek treba započeti s baznim sjenilom bez sjaja koje odgovara najsvjetlijem tonu vašeg lica, a njega treba nanijeti preko cijelih kapaka sve do obrva. Tek zatim nanesite tamno sjenilo uz rub i vanjski dio kapka i vodite računa da su prijelazi boja dobro iznijansirani.

Tuš za oči
Umjesto da se gledate ravno u ogledalo, priđite što je moguće bliže, podignite glavu i približite bradu ogledalu. Tuš krenite nanositi od unutrašnjeg kuta kapka pa prema van. I ne zaboravite, kod nanošenja tuša najvažnije je imati mirnu ruku.

Maskara
Ne želite maskaru nanositi brzim mekanim pokretima. Umjesto toga četkicom u cik cak pokretima nanosite maskaru počevši od korijena trepavica pa prema gore.