VJEČNA KLASIKA

Našminkajte se u stilu Coco Chanel

03.09.2009 u 10:56

Bionic
Reading

Klasičan i elegantan, Chanelov stil vječno je moderan i u trenu, a ove jeseni to je još dodatno naglašeno 'chanelomanijom' koju je potaknuo film 'Coco Chanel'

Profinjeni Chanel look pristaje licu svake žene koja želi izgledati ženstveno i profinjeno. Poklonice tog stila su brojne, a među njima su i Kate Moss, Lily Allen i Nicole Kidman. Kako se našminkati u stilu kakav je Coco Chanel osmislila za vječno moderne žene?

Temeljne boje modne filozofije Coco Chanel bile su crna i bijela, što također vrijedi i za šminku. Coco je vjerovala da 'moda blijedi, samo stil ostaje isti', pa tako i njezina šminka jednako uspješno prati modu i promjenjive modne trendove, ali i dnevne mijene. Chanelova šminka dobro će pristajati kako za dnevni, tako i za večernji look, a temelji se na kontrastu nijansi crne i bijele boje.

Chanel make-up šik
PUDER
Ovaj ultimativni pariški šik make-up temelji se na besprijekornom tenu i porculanski blijedoj boji kože. Puderom i korektorom prekrijte sve mrljice i nedostatke na licu, osobito tamne podočnjake. Odaberite nježne blijedoružičaste nijanse, izbjegavajte sve s narančastom nijansom. Puder ipak ne smije biti suviše svijetao kako ne bi izgledao neprirodno.

OČI
Temeljne boje su crna i bijela, a dopuštene su sve nijanse sive. Za dramatični smokey-eyes look na donji dio kapaka nanesite paletu sivog sjenila. Umjesto eyelinera oko očiju razmažite tanku liniju crnog sjenila. Gornji dio kapaka do obrva namažite bijelim sjajnim sjenilom koje će očima dati sjaj.

TREPAVICE
Oči dodatno naglasite bogatim slojem maskare, po mogućnosti neke koja će ih maksimalno produžiti i podebljati. Za bolji efekt posegnite za lažnim trepavicama.

USNE
Naglašene oči prate nenaglašene usne. Blijedoružičasti ruž za usne (Chanel's pale pink Rouge Allure) savršeno zaokružuje crno-bijelu klasičnu jednostavnost Chanelove šminke. Ukoliko su oči definirane samo maskarom i s malo sjenila, usne mogu biti našminkane crvenim ružem, koji je u verziji Coco Chanel tamnije nijanse.

FRIZURA
Za frizuru u Chanelovom stilu najvažnije je da je svaka vlas na svom mjestu. Neka bude klasična, najbolje sakupljena u punđu i ukroćena lakom za kosu.