A I DALJE UŽIVATI

Kako uštedjeti na tretmanima za ljepotu

15.07.2014 u 07:30

Bionic
Reading

Kada nam ponestane novca, šminka ili manikura zadnje su nam na pameti, ali uz male promjene navika ili trikove, ne moramo se odreći malih omiljenih rituala

Pramenovi

Osim što za svaku novu frizuru koja uključuje pramenove moramo biti satima u salonu, češće ćemo ga posjećivati ako su boje više kontrastne. U vidu štednje pametnije je birati pramenove koji su bliži prirodnoj boji kose pa će se manje vidjeti izrast. I pažljivo odaberite šampon, jer neki od njih sadrže kemijske spojeve koji skidaju boju.

Grudnjaci

Spadaju među najčešće nošene i prane komade u ženskom ormaru. No ako ih perete u perilici rublja, može se dogoditi da se žice izvrnu, a tkanina će se sigurno brže istrošiti. Stoga se preporučuje da ih perete u mlakoj vodi i ne sušite na radijatoru zato što će jaka toplina oštetiti elastična vlakna.



Manikure

Odlazak u salon je skup. Najlakše ćete uštedjeti ako sve obavite kod kuće, ali i tada postoje trikovi da trud traje što dulje. Prije nego što krenete s lakiranjem, nokti moraju biti potpuno suhi i čisti kako bi se lak dobro primio. Ako ste nokte čistili acetonom, operite ruke vodom i zatim ih dobro posušite. Iako se nakon nekog vremena čini da je lak za nokte suh, zapravo mu treba 12 sati da se stvrdne do kraja pa u tom razdoblju izbjegavajte močenje ruku i poslove tog tipa.

Make-up

edno je britansko istraživanje pokazalo da žene tijekom života minimalno potroše gotovo 100.000 kuna na kozmetiku. Mogli biste uštedjeti nešto od tog novca ako pažljivo nanosite šminku. Tako, primjerice, za nanošenje pudera ili sjenila nemojte koristiti spužvicu, već četkice budući da one manje upijaju.

Jednako tako nemojte vaditi pa vraćati četkicu u maskaru, jer će se tako prije isušiti. Dovoljno je samo je zavrnuti pri vađenju.