DNEVNA NJEGA

Radite li i vi ove pogreške koje kvare izgled?

03.04.2014 u 08:49

Bionic
Reading

Kod svakodnevne, rutinske njege kože često radimo neke pogreške kojih možda nismo ni svjesni. Ukazujemo vam na neke, a promjena navika uvelike bi vam mogla pozitivno djelovati na izgled i zdravlje

1.Ne sušite kosu trljanjem ručnikom
Umjesto toga, omotajte kosu u ručnik i čvrsto pritisnite. Trljanjem možete zapetljati kosu.

2.Na čelo stavite malo make-upa
Čelo nam se miče svakim izrazom i nikako ne želite da vam se make-up skupi u mimičke bore tijekom dana.


3.Ne brijte noge nakon predugog kupanja
Kupka će vam otvoriti pore i lakše ćete se skidati, no ako se kupate ili tuširate dulje od 15, 20 minuta, koža će vam se lagano smežurati i biti teža za depilirati britvicom jer nećete moći ravnomjerno doprijeti do korijena dlačica.

4.Ne špricajte parfem direktno na kosu
Parfem će vam isušiti kosu, zato, ako baš želite da miriši po omiljenom parfemu, pošpricajte ga na dlanove, pljesnite da ishlapi alkohol i tek tada rukama prođite kroz kosu.

5. Prestanite nanositi olovku za usne prije ruža
Čini se logičnim iscrtati usne pa nanijeti ruž, no vizažisti savjetuju da je učinak bolji ako idete obrnutim redoslijedom. Olovka će bolje kliziti po mekanim nego po suhim usnama. Naravno, boja olovke i ruža moraju se stapati.

6.Nemojte se previše približiti ogledalu dok čupate obrve
Mogli biste izgubiti osjećaj i previše počupati sitne dlačice, što bi, kad se odmaknete i vidite cijelu sliku, moglo rezultirati zaprepaštenjem. Imajte u vidokrugu cijelo lice i odmaknite se malo.

7.Ne trljajte zapešća nakon stavljanja parfema
Bez brige, svi to radimo tu i tamo. Razlog zašto prestati s tom navikom je taj što to ubije miris parfema, jednostavno ga uništi. Naime, trljanje će ga stopiti s prirodnim uljima kože pa će miris biti drukčiji od izvornog.

8. Ne nanosite šampon na premokru kosu
Malčice istisnite vodu s kose prije šamponiranja kako bi se šampon i poslije njega regenerator bolje upili u tjeme i vlasi.