VRIJEDI PROBATI

10 razloga zašto je dobro biti nenašminkan

25.01.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Ako ste naviknuti nanositi make up svakoga dana i nezaimslivo vam je izaći iz kuće golog lica, možda je vrijeme da se suočite sa svojom ovisnošću. Ne brinite, preživjet ćete, a dan bez make upa donijet će vam neke nove spoznaje

1. Vaše pore dišu

Sva šminka puna je raznih vrsta kemikalija koje imaju negativan utjecaj na kožu, začepljuju pore i povećavaju rizik za aknama i upalama. Imate li taj problem, dopustite koži da diše nekoliko dana i odmah ćete se osjećati bolje, savjetuje blogerica Jamie Feldman za Huffington Post.

2. Vrijeme za skidanje šminke

Iako smo naučeni da šminku s lica skidamo tek prije odlaska na spavanje, bolja je solucija da je maknete čim dođete kući s posla. Uvečer ste već umorni i jedva čekate da legnete u krevet pa možda niste uvijek dovoljno temeljiti.

3. Mrlje od šminke

Odlučite li se na dan bez šminke, nećete se brinuti je li se razmazala maskara, olovka za oči ili imate nejednako namazane obraze rumenilom.

4. Kupanje

Neke žene od šminke ne odustaju ni u ljetnim mjesecima, a zamislite što se događa kada izađu iz mora s kompletnim make up-om i koliko koža pati na vrućinama.

5. Spavanje kod dečka

Ako ste odlučili ostati kod dečka i zaspali ste kasno sa šminkom, ujutro ćete se probuditi s mrljama koje bi dragog mogle i uplašiti. Pokažite svoje pravo lice i uživajte.

6. Trljanje očiju

Možete bez straha nesvjesno protrljati oči na poslu i ne trčati odmah do ogledala kako biste provjerili stanje.

7. Spavanje

Ne brinete li oko šminkanja i preprema prije odlaska iz kuće ujutro, imate barem desetak minuta više za spavanje.

8. Zdravije oči

Šminkanjem možete zaraditi bakterije koje mogu uzrokovati stanja poput konjuktivitisa.

9. Komplimenti pljušte

Nemojte se iznenaditi ako nakon nekoliko dana bez šminke dobijete kompliment da zapravo odlično izgledate, posebno kada se koža malo odmori i obnovi.

10. Bez brige

Odlučite li se na ovaj potez, nemojte brinuti. Neće se dogoditi nikakva katastrofa, neće vas svi gledati u čudu i preživjet ćete dan bez šminke s osjećajem slobode na kraju.