ŠTETNE NAVIKE

Na ovo možda ne mislite, a jako je loše za lice

30.12.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Čini vam se da radite sve kako biste ugodili koži lica, a ona vas ne sluša? Podočnjaci, pokoji prištić, miteseri, proširene pore... Možda radite nešto od ovoga, a niste ni svjesni koliko šteti tenu

1. Pogrešni proizvodi za njegu
Pogrešan proizvod za određen tip kože najraširenija je pogreška, a potrebno je znati svega par pravila. Za masnu kožu koristiti proizvode za čišćenje kože sa salicilnom kiselinom, losion bez ulja koristite da izbjegnete sjaj, a jednom tjedno napravite i piling glikolnom kiselinom. Za suhu kožu koristite kremaste proizvode za čišćenje lica bez sapuna. Njegujuća ulja za ovaj su tip kože poželjna. Hidratantna krema s trehalozom pun je pogodak.

Ne pretjerujte s pilingom
2. Fizička neaktivnost
Vježbanje, osim što podiže raspoloženje, povećava protok krvi u koži, što uzrokuje zdrav izgled i rumenilo lica. I znajte, kad ste pod stresom, razina kortizola raste, a to dovodi do akni i drugih kožnih nepoželjnosti. Kad se smanji razina kortizola, koža postane glađa i sjajnija. Naravno, trebali biste oprati lice odmah nakon treninga.

3. Prečest piling
Žao nam je, čišćenje pora može izazvati dobar osjećaj, no svaki žešći ili prečest piling lica može reducirati proizvodnju normalne količine prirodnih masnoća kože, a to može samo pogoršati stanje kože s prištićima.

4. Korištenje prljavih kozmetičkih četkica
Ne treba posebno govoriti o ovom problemu, mnogi odgađaju zamjenu ili bilo kakvo pranje odnosno dezinficiranje kozmetičkih četkica. Provjerite svoje, izbjeći ćete mrlje, začepljene pore i bakterijske infekcije na licu. Najmanje jednom svaka tri tjedna očistite četke i kistove blagim šamponom.

5. Telefoniranje od jutra do navečer
Naslanjanje lica na telefonsku slušalicu, bilo da je riječ o mobitelu i kućnom izdanju,može dovesti do prištića čak i ako je slušalica čista od bakterija. Samo naslanjanje lica na telefon uzrokuje trenje i zagrijavanje tog dijela lica, a to za ten – nije dobro.

6. Ignoriranje područja oko očiju
Ne samo da je koža oko očiju tanja nego bilo gdje drugdje na tijelu, baš je ona često na udaru. Prvo, prestanite je trljati dok trljate oči. Ne sušite je grubo ručnikom. I svakako upotrebljavajte posebnu kremu, jer ovo područje zahtijeva posebnu njegu. Ako vam je retinol prejak, razmislite o peptidima.