LIJEPA BEZ MUKE

Jednostavi trikovi za ljepši make-up

16.12.2008 u 09:00

Bionic
Reading

Robert Jones, vizažist koji je tijekom dva desetljeća duge karijere uljepšavao mnoge slavne osobe, u svojoj knjizi 'Looking yunger' otkrio je nekoliko svojih učinkovitih trikova zahvaljujući kojima zvijezde izgledaju još ljepše

Kad su u pitanju obrve, nikada nemojte slijediti trendove. Prihvatite svoje obrve onakvima kakve jesu. Njihov prirodan oblik je onaj oblik koji vam najbolje pristaje.

Istina je, sunce je naš neprijatelj, ali to ne znači da ne možemo uživati u njemu. Kreme sa zaštitnim faktorom su jednostavno uvijek obavezne, bez obzira na godišnje doba.

Koristite bronzer svaki dan. Izaći bez njega isto je kao i trčati gol niz ulicu, tvrdi Jones. Za prirodniji izgled on preporučuje da odaberete onaj koji je jednu ili dvije nijanse tamniji od boje vašeg tena.

Ako je vaš ruž promijenio boju, stavite suprotnu boju da ujednačite ton. Primjerice, ako je vaš ruž previše ružičast, onda dodajte ruž narančaste nijanse, a ako je previše narančast, onda dodajte ružičastu nijansu.

Budući da je puder temelj vašeg dotjeranog našminkanog lica, nemojte se ustručavati nabaviti najbolji puder koji si možete priuštiti.

Ako se ne možete odlučiti za nijansu pudera, izaberite radije onu tamniju. Svjetlija vam može dodati koju godinu.

U slučaju da imate kombiniranu kožu, nemojte se ustručavati koristiti dva različita pudera, ovisno je li riječ o masnom ili normalnom dijelu.

Da biste izbjegli grudice na trepavicama, nanesite svega dva tanka sloja maskare.

Uvijek pripremite lice za šminkanje, nemojte štedjeti na kremi, osobito u području očiju. U tom dijelu lica jednostavno ne možete pretjerati, a i korektor će se upiti puno bolje pa vam se neće pojaviti ružne linije ispod očiju.