BEAUTY TRIKOVI

Kako konačno nanijeti puder bez ijedne greške?

04.12.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Dobra podloga može učiniti čuda po pitanju vašeg izgleda te može uspješno sakriti i veće probleme s kožom. Stoga je izuzetno važno znati pravilo nanijeti puder i izbjeći ružne crte na rubovima koji izgledaju neuredno

Kako biste izbjegli vidljive crte od loše nanesenog pudera, neujednačene tonove kože, vidljive nepravilnosti i istaknute podočnjake, važno je znati nekoliko osnovnih pravila za nanošenje pudera. Osim toga, valja imati na umu kako je prije nanošenja pudera kožu vrlo važno hidratizirati i očistiti pilingom, piše magazin Allure

Tekući puder
Koristeći prste, na sredinu čela, na obraze i na bradu nanesite po točku pudera, veličine jagodice prsta. Prstima puder razmažite po ostatku lica. Uvijek prakticirajte poteze prema dolje, nikada prema gore, kako biste spriječili da vam dlačice na licu budu vidljivije no inače. Ako imate masnu kožu, koristite četku, kako biste spriječili prenošenje masnoće s prstiju na lice.

Puder u kremi
Bogate formule ovakvih pudera odlične su za suhu kožu i odličan su izbor za prikrivanje nedostataka. Najbolje ga je nanositi vlažnom spužvicom u malim kružnim pokretima, a ne dugim potezima. Također možete ovu vrstu pudera nanositi i popularnom bockalicom.

Mineralni puder
Prvo uzmite poveću četkicu za nanošenje pudera, nakon toga ju uronite u puder sve dok se pigment jasno ne vidi četkici. Prije nanošenja na lice prvo lagano puhnite u četkicu kako biste otklonili višak pudera. Nakon toga, u visini ušiju nanosite puder laganim kružnim pokretima. Tako će vam koža izgledati svježe i prirodno. Zatim puder nanesite i na čelo, nos, bradu i vilicu pokretima izvana prema unutra.