RETUŠIRANO LICE OLAY-A

Na Twiggy napravljen najgori photoshop zahvat

27.07.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Nakon što je Olay objavio da je Twiggy, prva supermanekenka na svijetu, sa 60 godina opet postala lice za njihovu kremu, ostali smo zadivljeni kako još uvijek briljantno izgleda. No paparazzi k'o paparazzi, iskopali su njezino neretuširano izdanje

Twiggy za Marks&Spencer
Twiggy za Olay 1985.

Točno 25 godina nakon što je prvi put osvojila posao kao lice za kozmetičku kuću Olay, oživjela je stara slava Twiggy, modne ikone šezdesetih. Davne 1985. reklamirala je liniju Oil of Olay, a sada, dva i pol desetljeća kasnije, promovira kremu protiv bora Olay Definity, s motom 'Osjećajte se dobro u svojoj koži'.

No kada je neki dan ulazila u londonski Marks&Spencers, brand koji također promovira, nije promakla budnom oku fotografa. Otkrili su da izgleda kao žena kojoj je 59 godina, a ne kao da je u tridesetima, kako se to čini na novim plakatima.

Stručnjakinja za retuširanje, Michelle Facey iz Facey Media, objasnila je kako je količina popravljanja stvarnog izgleda lica, vrata i dekoltea Twiggy, gotovo sramotna, i 'potpuno zavaravajuća za kupce'.

'Mislim da su stvarno pretjerali. Sramota. Nisam uopće pomišljala da u stvarnom životu izgleda toliko drukčije', rekla je Facey. Dodala je kako nikada nije vidjela gori photoshop kad je u pitanju pomlađivanje neke osobe. 'Potpuno neprirodno i nestvarno', naglasila je Michelle Facey.