CALENDAR GIRLS

Bakice se nakon 10 godina opet skinule do gola

24.07.2009 u 11:52

Bionic
Reading

Calendar Girls, vremešne Engleskinje među kojima najstarija ima 82 godine, nakon deset godina ponovo su se skinule za dobrotvorne svrhe. Tek da znate, fotografije u boji neće vas užasnuti, već prije razveseliti

Šest pripadnica Ženskog instituta u Yorkshireu, mahom glumica na West Endu, koje su se 1999. godine skinule za kalendar kako bi prikupile novac za kupnju kauča za čekaonicu u lokalnoj bolnici, ponovo se okupilo. Naravno, najpikantniji začin im je 53-godišnja Jerry Hall, model, glumica i supruga rokera Micka Jaggera, koja je rado pristala ponoviti iskustvo, utopivši se gola među suncokretima.

Priča nije ostala na kauču, jer je prvi goli kalendar vremešnih dama daleko premašio očekivanu svotu te su na kraju zaradile čak dva milijuna funti, doniravši ih za istraživanje leukemije.

Nakon deset godina nadaju se da će, unatoč poznoj dobi, novim golim fotografijama opet postići istu pozornost. Uopće ne sumnjamo!

Spomenimo i da je priča inspirirala kazalište na West Endu te film 'Calendar Girls' s Helen Mirren u glavnoj ulozi.

Iako predstava 'Calendar Girls' igra u kazalištu Noel Coward, originalne Calendar Girls će se prigodno i opet naći na stageu, u kazališnim predstavama od 28. srpnja, gole i skrivene iza klavira, cvijeća, voća i kolačića, pred tisućama ljudi. Jedina mlađa glumica bit će Gemma Atkinson, kojoj su 23 godine.