Ljepota NJEGA KOŽE

Sretna i njegovana trudnoća

Očekujete dijete i za Vas počinje uzbudljiv dio života ispunjen srećom zbog djeteta i neočekivanih otkrića – onih koja se odnose na Vaše osjećaje i na Vaše tijelo, koje se stalno mijenja! Isto tako, mijenja se i Vaša koža. Vrlo česta promjena na koži tijek

Strije se još nazivaju trudničkim prugama. Jako je važno već od početka spriječiti njihov nastanak iako se najčešće pojavljuju tek u drugoj polovici trudnoće u području prsiju, bokova i trbuha. Uzrok je pojačano širenje kože trbuha uz istodobnu (hormonski uvjetovanu) smanjenu elastičnost vezivnog tkiva.

Tako nastaju mali rascjepi na trbuhu koji su u početku vidljivi kao ružičasto–bijele pruge, kasnije poprimaju ljubičastu boju i nakon toga malo izblijede. Stručna istraživanja su dokazala da žene koje se prije i tijekom trudnoće bave sportom, primjerice plivanjem ili gimnastikom, izrazito rjeđe dobivaju trudničke pruge.

Što možete unaprijed poduzeti protiv pojave strija?

Korina Lončar, brand menadžerica za Eucerin i internet-kordinatorica tvrtke Beiersdorf, savjetuje: 'Prvenstveno trebate paziti na prehranu bogatu vitaminima, posebice je dobar vitamin E koji održava kožu elastičnom. Isto tako dnevna masaža je najbolja strategija protiv pojave strija. Ako pogođena mjesta svakodnevno masirate rukavicom ili spužvom za masažu, potičete prokrvljenost i elastičnost vezivnog tkiva te na taj način sprečavate i šitite kožu od nastanka strija.'

Desetljećima je već poznat pozitivan učinak masaže za oporavak elastičnosti kože. Već i postojeće strije mogu se vidljivo ublažiti upornom masažom s primjerenim proizvodima za njegu. Stoga je Eucerin® istraživački tim razvio
Eucerin® ulje za njegu tijela, posebice za potrebe osjetljive kože tijekom trudnoće. On sadržava visokovrijedna čista biljna ulja, kao i čisti prirodni vitamin E.

Specijalna kombinacija ulja jezgre suncokreta, ulja jojobe i bademovog ulja bogata je linolnom kiselinom, nezasićenom masnom kiselinom koju ljudski organizam ne može samostalno proizvesti. Linolna kiselina posebno jača barijernu ulogu kože, dok čisti vitamin E dodatno djeluje kao prirodni hvatač radikala. Ne sadržava parafin, boju i konzervanse te se može dobro raspodijeliti i umasirati u kožu. Brzo se upija i ima ugodan miris, a izvrsna djelotvornost i podnošljivost na koži dokazane su kliničkim i dermatološkim istraživanjima.

Kako masirati?

Masažu započnite snažnim masiranjem od stopala prema stražnjici, nastavite masažom ruku od dlanova prema ramenima. Na kraju nanesite Eucerin® ulje za njegu tijela na trbuh i prsa bez doticanja bradavica te ga nježno umasirajte laganim pritiskom i kružnim pokretima na pogođena mjesta kože.

Idealno je povremeno nježno istrljati trbuh pilingom. On čisti, oslobađa kožu od mrtvih stanica, potiče staničnu aktivnost i čini je spremnom za prihvat Eucerin® ulja za njegu. Dermatolozi i babice savjetuju i nastavak tretmana pouzdanom masažom čupkanja: pri masaži čupkanjem na trbuhu strije se prihvaćaju palcem i prstom, podižu i stišću među prstima, a onda brzo ispuštaju. Kožu treba svakodnevno masirati, po mogućnosti dva puta po 5 do 10 minuta.

Kako biste tijekom trudnoće i kao mlada majka uživali u tom neponovljivom vremenu, a ujedno imali i odgovore na brojna pitanja, Eucerin® je za Vas pripremio online savjetnik.
Na www.eucerin.com.hr/sretnatrudnoca možete pronaći informacije vezane za svako tromjesječje trudnoće te brojne druge korisne savjete. Jednostavno Vam ovim savjetnikom želimo pomoći da prođete kroz trudnoću sretno i opušteno.


Za sve dodatne informacije obratite se ovoj osobi:

Korina Lončar, brand menadžerica i koordinatorica za internet,
Beiersdorf d.o.o, Križna 18,
10000 Zagreb;
tel: 01 600 1026; faks: 01 600 1053
www.nivea.hr
www.eucerin.com.hr
www.labello.com.hr
www.beiersdorf.com.hr

Ines Delević Majetić, Managing Director
Vlatka Jurić, Account Director
Omega Media, Ilica 146,
10000 Zagreb
tel: 01 3908 920; fax: 01 3908 929
www.omegamedia.hr


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više