ZA LJEPŠI IZGLED

Osam super trikova s limunom koje je dobro znati

22.08.2013 u 09:44

Bionic
Reading

Naša ljubav prema limunima trebala bi seliti iz kuhinje u kupaonicu, jer su oni iznimno dragocjeni za njegu. Odličan su izvor kalcija, vitamina C, magnezija i željeza - minerala i antioksidanata koji poboljšavaju izgled i stanje kose, kože i noktiju. Saznajte kako ih sve možete koristiti

Dok smo bili djeca, pomisao na limun nije nam baš bila draga. Kao odrasli zapravo volimo taj okus kako u limunadi, tako i uz piletinu, ribu, u kolačima i osobito u – koktelima.

Imajte samo na umu da limun nije dobro dugo ostavljati na tijelu, niti je uputno s njim na koži izlagati se suncu.

1. Limun pomaže kod problema s aknama i odstranjuje mitesere. Ima antibakterijska i antifungalna svojstva i upravo je stoga prirodna alternativa u liječenju akni. Jednostavno uzmite krišku limuna i njome natrljajte lice. Ili možete dodati nekoliko kapi meda pomiješanih sa sokom od pola limuna te tako nanesite izravno na područja gdje imate mitesere. Pričekajte pet do 10 minuta prije ispiranja hladnom vodom.

2. Limun posvjetljuje tamne mrlje na licu, a ublažava i ožiljke od akni. Limunov sok sadrži limunsku kiselinu i postupno izbljeđuje i izjednačava ten. Budite oprezni kod otvorenih ranica ili posjekotina na licu, jer bi vas moglo jako pecnuti.

3. Limun izbjeljuje zube. Stručno izbjeljivanje zuba može koštati bogatstvo. Sačuvajte novac i vrijeme i pripremite si izbjeljivač od sode bikarbone i limunovog soka. Pomiješajte ta dva sastojka i nanesite na zube, ne duže od jedne minute (kiselina jako djeluje na zubnu caklinu) i nježno četkajte četkicom za zube.

Taj čudesan agrum...

4. Svašta ljudi isprobavaju kako bi se uhvatili ukoštac s masnom kožom, a rješenje je tako jednostavno – pamučni jastučić natopite limunom, prijeđite navečer preko lica, a ujutro isperite. Koža više neće pokazivati znakove mašćenja.

5. Limun će vašu boju kose učiniti ljepšom. Pomiješajte sok od limuna i regenerator za kosu, pročešljajte kroz pramenove, sjednite na sunce i za nekoliko sati isperite. Ponovite ove korake barem jednom tjedno te ćete ubrzo primijetiti da je vaša kosa mekša i sjajnija.

6. Limun jača nokte. Na policama u vašoj lokalnoj drogeriji pronaći ćete gomilu preparata za jačanje noktiju, a rješenje možete pronaći u – limunu. Za to koristite maslinovo ulje i limunov sok, utrljajte i ne samo da ćete to riješiti problem sa slabim i lomljivim noktima, već ćete tako izbijeliti požutjele nokte.

7. Limun umiruje suho vlasište i pomaže kod peruti. Umasirajte pripravak od kokosovog i maslinovog ulja te sirovog meda i limunovog soka u vlasište i jednostavno riješite problem suhog vlasišta i peruti.

8. Limun smiruje ispucale usne. Utrljajte agrum na usne i isperite sljedećeg jutra. Limunov sok će ukloniti sve mrtve stanice kože, tako da ćete ruž nanijeti na super glatku kožu.