JE L' MI SE VIDI TRBUH U KUPAĆIMA?

I muškarci strepe od odlaska na plažu

03.07.2009 u 13:58

Bionic
Reading

Nisu samo žene opterećene svojim izgledom, sve više muškaraca itekako strepi od odlaska na plažu i pokazivanja izdajničkog trbuha

Za većinu žena odlazak na plažu i razotkrivanje tijela u bikiniju predstavlja test samopouzdanja, pa zbog subjektivnog nezadovoljstva nesavršenošću tijela pažljivo biraju modele, ali i poze u kojima će biti viđene na plaži. No sve je više muškaraca kojima skidanje u kupaće gaće teško pada jer su tijekom mjeseci skrivanja ispod slojeva odjeće zaboravili posvetiti pažnju svojim mišićima.

Čak polovina muškaraca zabrinuta je kako će izgledati ogoljeno na plaži, a svaki treći ozbiljno razmatra da preskoči ljetne praznike na moru kako bi izbjegao 'golu istinu'. Pokazalo je to istraživanje koje je u Velikoj Britaniji proveo Tescodiets.com.

Sedam od deset ispitanih muškaraca zabrinuto je zbog izlaganja svojeg tijela pogledima, a njih 47 posto najviše muči trbuh. Tri četvrtine ispitanika smatraju da su britanski muškarci jednako nervozni kao i žene kad je u pitanju skidanje u kupaće.

Muškarci također pribjegavaju raznim taktikama ne bi sakrili svoje viškove. Četvrtina ih tako za kupanje nosi bermude, pa čak i majicu, 40 posto ih primjenjuje dijetu prije mora, a trećina se skida samo kad je u vodi.

Više od tri četvrtine muškaraca ljubomorno je na mišićave, atletski građene muškarce. Trećina ih priznaje da ih jako brine što o njihovom izgledu misle žene, a svega 13 posto brine što o tome misle drugi muškarci.

'Svakoga ljeta čujemo mnogo o ženama koje strepe od toga da obuku kupaći kostim, no muškarci također imaju isti problem', rekla je Catherine Ambrozewicz, voditeljica Tescodiets.coma.

Dijelovi tijela koji u ljetnim mjesecima najviše muče muškarce:

Trbuh
(47 posto)
Torzo (22 posto)
Leđa (15 posto)
Noge (13 posto)
Ruke (11 posto)
Sve (devet posto)