UKOSNICE I GUMICE

Evo kako do maštovite frizure u nekoliko lakih koraka

26.05.2013 u 13:25

Bionic
Reading

Ukosnice, gumice i vaše ruke sve su što vam je potrebno za ovu maštovitu frizuru. I ne bojte se, postupak izrade više je nego jednostavan. Provjerite kako i vi možete osvježiti običnu pletenicu

Donosimo vam nekoliko kratkih uputa uz koje će vam kosa u kratkom roku poprimiti zanimljiv izgled!

Pletete klasičnu pletenicu, s tim da nekoliko pramenova tijekom pletenja ostavite slobodnima, i oni padaju van na ostatak raspuštene kose. Kada završite obje pletenice, ukosnicama ih na sredini glave učvrstite jednu iza druge (poput krune).

Frizuru možete raditi i na kovrčavoj i na ravnoj kosi. Ako kosu malo uvijete uvijačem, pramenovi koje ostavljate slobodne ljepše će padati na ostatak kose.

Za početak, odvojite pramen debljine pet centimetara na desnoj strani glave. Podijelite pramen na tri jednaka dijela i počnite plesti pletenicu.

Proces pletenja pletenice uobičajen je; lijevi pramen preklopite preko srednjeg i onda desni preko lijevog. Kada napravite taj prvi potez, odvojite dio kose (pramen) i pustite da slobodno pada. Njega više ne trebate upletati.


Kosu dalje pletite i u ravnomjernim intervalima odvajajte dio pramena i pustite da slobodno pada. Kada ste ispleli pletenicu, učvrstite kraj gumicom.

Isto ponovite i na desnoj strani glave - ispletite pletenicu ostavljajući nekoliko pramenova da slobodno padaju i vrh pletenice učvrstite gumicom.

Uzmite ukosnice i svaku pletenicu učvrstite iza druge pletenice na sredini glave (neka frizura oblikom podsjeća na krunu).

Odvojite deblji pramen kose za pletenice. Tako ćete imati dovoljno 'materijala' da dovršite pletenicu nakon što odvojite pramenove koji će slobodno padati.

Koristite male gumice, neutralne boje kako se ne bi jako isticale kada dovršite frizuru. Ako imate jako dugu kosu, pletenicu možete presaviti na pola i tek onda učvrstiti ukosnicom.

Više pročitajte na ordinacija.hr