DO LJETA K'O NOVI

Super jednostavni načini za uklanjanje celulita

16.05.2013 u 10:06

Bionic
Reading

Donosimo vam pet jednostavnih savjeta koji vam mogu pomoći da se do ljetnih dana riješite neprijatelja broj jedan – celulita!

Više od 90 posto žena na svijetu ima celulit. Neke se bore s njim, a neke su ga naučile prihvatiti. Ako spadate u prvu skupinu, onda će vam dobro doći ovih pet osnovnih savjeta. Neki uopće ne zahtijevaju nikakav novac, a za neke ćete morati posegnuti u džep.

Voda
Voda je kriptonit za celulit! Zašto? Zato jer ima snagu da ublaži problem celulita ili čak da ga u potpunosti ukloni. Dobro ju je piti, ali i jesti. Dr. Howard Murad savjetuje konzumiranje namirnica bogatih vodom poput lubenice ili šljiva. Te su namirnice niskokalorične, a sadrže puno vode te antioksidansa. Upravo antioksidansi čuvaju elastičnost kože, a elastična koža znači manje celulita.

Tjelovježba i znojenje
Ako mislite da ćete se riješiti celulita bez imalo muke, varate se. U svoj svakodnevni život morat ćete ubaciti tjelovježbu, a stručnjaci posebno preporučuju kardio vježbe poput trčanja i brzog hodanja. Jako su korisni i čučnjevi, kao i iskorak, odnosno vježba u kojoj se postavljate kao da ćete kleknuti na jedno koljeno, ali to ne učinite do kraja. Korisna je zato što djeluje na stražnjicu i bedra – dijelove tijela koje celulit najviše ugrožava. Što češće vježbajte čučnjeve i iskorak, ali i druge vježbe. Dobra je ideja savjetovati se s osobnim trenerom.

Kofein

Ne, ne preporučujemo vam da pijete kavu u ogromnim količinama. Ali preporučujemo vam kreme i losione koji sadrže kofein. Namažite ih na bedra i stražnjicu svako jutro prije nego napustite dom. Zašto? Takve kreme djelovat će na problematične dijelove cijeli dan jer poznato je da kofein dobro djeluje na celulit. Pripazite samo na hranu koju tih dana unosite u organizam. Ako je previše slana, mogli biste sabotirati rezultate kofeina. Jako je dobro da kremu s kofeinom nanesete prije tjelovježbe jer bi mogla još snažnije djelovati.



Laserski tretmani

Ako imate viška novca i jako želite ostaviti celulit u prošlosti, onda se počastite laserskim tretmanima koje nude kozmetički saloni. Tretmani su djelotvorni i rezultati se vide prilično brzo, ali morate biti uporni i redoviti. No ti su tretmani i prilično skupi pa si ih dosta ljudi ne može priuštiti.

Super brzo rješenje

Za dva dana imate važan događaj na kojemu želite zablistati u lijepoj haljini, ali bojite se da će se vidjeti celulit? Dakako, u dva dana ne stignete ništa konkretno napraviti po tom pitanju. No možete doskočiti situaciji jednim malim trikom. Jednostavno nanesite kremu ili sprej za samotamnjenje. Kao što ste i sami već primijetili, koža vam je ljepša tijekom ljetnih mjeseci jer ste tamni. I dobro ste to primijetili, jer se na tamnoj koži celulit uistinu manje vidi. Samo jedna mala napomena – prije korištenja sredstava za samotamnjenje svakako napravite piling tijela da bi boja bila ujednačena.