KAKO TO RADI KATE WINSLET

Tajna (ne)našminkanog izgleda

03.06.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Izgledati savršeno dotjerano, prirodno i nenašminkano, a istovremeno prikriti sve sitne mrljice, prištiće i kapilare te diskretno naglasiti oči, obraze i usta pravo je umijeće koje polazi za rukom tek najboljima

Kate voli 'make-up-free look'

Među njima je i Oscarom nagrađena glumica Kate Winslet koja je nedavno proglašena najljepšom ženom, a upravo su njezin izgled i šminku koja se doima kao da je nema naveliko hvaljeni.

Na prvi pogled, njezino lice izgleda kao da na njemu nema trunke šminke, no istina je zapravo bitno drukčija. Kako bi postigla svoj savršeni 'make-up-free look', Kate pred ogledalom provodi jako puno vremena, a 'golo' lice rezultat je puno truda. Koja je njezina tajna?

Savršena koža
Kate na licu ima puder s reflektirajućim česticama što njezinu licu daje sjaj. Mrljice i podočnjaci pažljivo su prekriveni korektorom, a sve je fiksirano uz pomoć laganog pudera u prahu koji je nanesen velikom četkom.

Oči
Iako joj oči izgledaju prirodno, Kate zapravo nosi prilično puno make-upa. Prvo, sjenilo u obliku kreme ili praha u više nijansi boje breskve naneseno je na kapke i područje ispod obrva. Zatim je svijetlosmeđim sjenilom iscrtana linija koja naglašava oblik očne duplje čime se očima daje na dubini.

Obrve i trepavice
Ključ 'nenašmikanog' lica je u lukavom korištenju eyelinera i maskare. Tekući eyeliner puno je finiji i precizniji od olovke za oči pa uz pomoć kistića lako možete povući tanku liniju uz rubove kapaka kako biste bolje definirali oči. Tako će vaše oči biti naglašene, ali ne i 'teške'. Lagani potez maskarom dodatno će naglasiti oči. Obrve su guste, uredno počešljane, a njihov luk dobro definiran.

Obrazi
I ovdje je najvažnija suptilnost i vještina. Ružičasto rumenilo izgledat će previše umjetno, a tamni bronzer lažno. Ono što se želi postići jest zdravi prirodni izgled, a to se najlakše postiže nijansom koja odgovara vašoj puti. U slučaju Kate Winslet, taj je ton nježna boja breskve.

Usne
Nijansa ruža mora se savršeno poklopiti s prirodnom bojom usana. Puno tamnije ili svjetlije nijanse razotkrit će 'prevaru' i vaš 'prirodni' look više neće biti 'prirodan'. Kate nosi ruž prljavo roze nijanse koji joj daje mladenački i svježi izgled. Koristite neutralnu boju olovke za usta i definirajte rubove usnica. Zaboravite sjajilo za usne.

Kosa
Kate je kosu začešljala s lica i podigla je u jednostavan rep. Time je otvorila lice i dala mu mladenački štih.