VRATITE GODINE

Kako se šminkom možete pomladiti

25.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kako starimo, u iskušenju smo da stavljamo više šminke u pokušaju da sakrijemo bore, upale obraze i spuštene kapke

Ipak, nedavno je slavna Cindy Crawford otkrila da je u 46. godini tajna njezinog mladenačkog izgleda upravo u suprotnom. 'Nosim manje make-upa', izjavila je Cindy. 'Šminka vas čini starijima.' Evo kojim make-up trikovima možete sakriti znakove starenja.

Oči
Problem:
kapci se s godinama spuštaju, bore se produbljuju i oči izgledaju manje. Sjenila za oči u puderu ističu bore na kapcima, a tamne nijanse vizualno zatvaraju oči.
Vratite godine: umjesto crne, odaberite smeđu ili sivu olovku za oči i birajte sjenila nježnijih boja. Nanosite manje sjenila na vanjskim kutovima kapaka. Nijansa šljive je ove sezone moderna i dobra je kombinacija sa zelenim i plavim očima.

Usne
Problem:
usne postaju tanje i dobivaju bore. Kako starimo, usne gube oblik i punoću, a tamne boje ruževa to ističu. Ruž se također može prelijevati u sitne bore oko usnica. Starija koža može biti suha, a mat ruževi će taj nedostatak naglasiti.
Vratite godine: mat olovkom u boji kože iscrtajte rubove, a usne ispunite ružem svijetle boje i dodajte malo sjajila.

Obrve
Problem:
obrve se spuštaju, a trepavice blijede i postaju tanje. Mnoge žene previše čupaju obrve koje postaju rijetke. Dnevno korištenje vodootporne maskare može isušiti trepavice, tako da one postaju krhke.
Vratite godine: lijepo oblikovani visoki lukovi podižu lice. Koristite sjenilo za obrve kako biste pokrili sijede vlasi i ispunili oblik obrva. Tamnosmeđa maskara pomoći će da trepavice izgledaju punije.

Obrazi
Problem:
obrazi gube volumen i lice postaje tanje. Tamni bronzeri će učiniti vaše lice ispijenim. Previsoko naneseno rumenilo smanjit će oči i istaknuti bore.
Vratite godine: nanesite rumenilo toplog tona na najobliji dio obraza da biste dobili mladenačku punoću. Koristite rumenilo u kremi u tonovima breskve i ružičaste roza u potezu prema ušima kako biste postigli svježiji izgled.

Koža
Problem:
koža staje siva i naborana. Preparati u prahu naliježu u bore i čine ih dubljima.
Vratite godine: provjerite je li boja podloge odgovara tonu vaše kože. Izbjegavajte ten u prahu.