POVRATAK OSNOVAMA

U čemu je tajna lijepe kose?

21.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Lijepa kosa započinje zdravim vlasištem. Provjerite što znate o osnovama njege i vrlo poželjnoj nadogradnji

Primarna svrha šamponiranja je 'čišćenje skalpa', tek onda kose

Baš kao što se stanice kože na licu i tijelu stalno obnavljaju, isti se proces odvija i na površini glave. Radi što bolje hidratacije toga dijela tijela, važan je odabir primjerenog šampona, kao i nježna masaža vlasišta. Ona će potaknuti mikrocirkulaciju i izmjenu odumrlih stanica s površine. Podsjećamo, primarna svrha šamponiranja je 'čišćenje skalpa', tek onda kose.

Na isti način na koji se prijevremeni znakovi starenja očituju na licu, vidljivi su i na kosi. Kako starimo, usporava se obnova stanica na čitavom tijelu, pa tako i na vlasištu.

Rezultat je usporen rast i sve slabija kvaliteta kose. U tu svrhu pomažu intenzivne kure za hidrataciju, poput fine kreme francuskog brenda prirodne kozmetike Phyto Secret de Nuit. Nanosi na prije spavanja i omogućuje noćni oporavak kose.

Za vlasnice posvijetljene i kose prošarane sijedima Schwarzkopf je lansirao šampon za neutralizaciju nepoželjnih žutih tonova Color Freeze Silver.

Ako ste tip kojem se ne da svako malo prati kosu, ali ne želite hodati s 'rezancima', Pantene je lansirao praktični dvofazni sprej Aqua Light koji olakšava održavanje frizure između dva šamponiranja.

Čemu služe sve maštovitiji tretmani za njegu kose, poput specijaliziranih ulja? Posljednjih sezona najpopularnije je dragocjeno i ljekovito arganovo ulje, koje se dobiva od ploda drveta koje raste samo u Maroku. Američkim brendovima koji su ga globalno popularizirali, poput Moroccanoil i Macadamia, pridružio se i brend kataloške prodaje Avon. U svojoj liniji Advance Techniques Avon je predstavio čitavu kolekciju proizvoda za njegu kose Moroccan Argan Oil.

Francuski brend profesionalne kozmetike L'Oréal Professionnel proširio je svoju liniju Mythic Oil novim raskošnim uljima, šamponom i maskom za kosu.