NOVE ČINJENICE

Jeftiniji proizvodi za ljepotu dokazano bolji

03.09.2012 u 11:15

Bionic
Reading

Među razvikanim beauty brandovima, koji uključuju jeftinije, ali i skupe potpise, najboljima su se u kategoriji anti-age proizvoda pokazali Avon, Revlon i Maybelline. Pokazala je to nova znanstvena studija

Cijena, kad su proizvodi za ljepotu u pitanju, nije garancija kvalitete, pokazala je istraživačka studija koju su proveli američki znanstvenici za magazin Good Housekeeping. Analizirali su 283 proizvoda iz kategorija za pomlađivanje, od podloga do korektora i ruževa te olovaka za obrve.

Među korektorima, prvi je Maybelline New York Instant Age Rewind Eraser Dark Circles Treatment Concealer, koji košta 10 dolara. Drugi je Avon Anew Age-Transforming Concealer SPF 15, vrijedan također 10 dolara.

Među podlogama, prvi je Korres vrijedan 33 dolara, a odmah do njega CoverGirl & Olay Simply Ageless Serum Primer od samo 14 dolara.

Od sjenila za oči, prvi je Revlon Eye Shadow vrijedan 7,49 dolara, a drugi MAC Paint Pot od 18 dolara.

Proizvodi su testirani na 661 volonteru, s kojima je snimljeno 3.127 prije-i-poslije fotografija.

Bilo je tu, dakako, pobjednika i među skupim i renomiranim brandovima, poput anti age medium podloge od 105 dolara branda La Prairie te svijetle podloge iz Chanela od 65 dolara. Tu je i 49 dolara vrijedan ruž Terry Rouge Terrybly Age-Defense Lipstick.

Da rezultati ne bi bili posljedica tek subjektivnog doživljaja, volonteri su imali i brojnu 'dodatnu opremu' za ispitivanje proizvoda, poput analizatora koji utvrđuje bore, mrlje i teksturu kože, ali i postojanost sjenila.

Iz magazina poručuju: 'Dodjeljujemo nagrade najboljim proizvodima, a one su jedinstvene jer pobjednici nisu proizvodi koji najbolje mirišu i dolaze u najljepšim paletama boja, već su prošli znanstvena istraživanja i u praksi su se pokazali djelotvornima.'