Ljepota NAGRADNJAČA

Osvojite novu Dr.Hauschka intenzivnu kremu

  • Autor: tportal.hr
  • 5.9.2012 13:47:56
  • 29.8.2012 10:35:48

Dr. Hauschka vam predstavlja novu intenzivnu kremu s podnevnim cvijetom! Intenzivna krema smanjuje iritacije i isušenost kože jer obnavlja njezinu prirodnu masnoću, uravnotežuje vlažnost isušenih područja sklonih iritacijama te smanjuje zatezanje. A mi vam ovom prilikom poklanjamo dvije kreme.

Podnevni cvijet, zahvaljujući svojoj sposobnosti prilagodbe na vrlo visokim temperaturama zadržava vlagu i zbog toga je dragocjen sastojak ove kreme. Dugotrajno njeguje kožu pri čemu na njoj ne ostavlja masni trag. Kremu obogaćuju i biljna ulja iz biodinamičkog uzgoja, odabrana zbog svojih aktivnih sastojaka i holističkog efekta na ljudski organizam.

Osim što ne sadrži mirise, sintetske boje niti konzervanse, Dr.Hauschka intenzivna krema s podnevnim cvijetom prošla je brojna dermatološka testiranja koja potvrđuju njezinu izvanrednu učinkovitost, a mogu ju koristiti i djeca. Dr.Hauschka intenzivna krema s podnevnim cvijetom može se kupiti u trgovinama zdrave hrane, ljekarnama i bio&bio trgovinama.

Podnevni cvijet raste u srcu Afrike, na sušnom pustinjskom terenu prekrivenom slanim pijeskom. Unatoč velikim vrućinama njegovi su listići zeleni i intenzivno crveni. Prilično su mesnati i prekriveni ljepljivom tekućinom u obliku malenih kuglica koje na suncu nalikuju ledenim kristalićima.

No kako se podnevni cvijet nosi s tom velikom vrućinom? Zadržava dah tijekom dana. Biljke obično tijekom dana 'udišu' ugljični dioksid i uz pomoć sunčeve svjetlosti pretvaraju ga u šećere i kisik. Biljka diše kroz pore na unutarnjoj strani listova, no na isti način gubi i vodu. Podnevni cvijet zatvara puči tijekom dana i „diše“ samo poslijepodne kad sunce zalazi. No, ova je biljka još po nečemu vrlo neobična - prikuplja sol. Ako raste negdje uz obalu, sol uzima iz zraka. Naime, sol stimulira proizvodnju voćnih kiselina u samoj biljci, a one, uz voćni alkohol, te magnezij i aminokiselinu prolin omogućavaju zadržavanje prirodne vlage.

Crvena boja lišća dodatno štiti biljku od visokih temperatura, a boja potječe od betanina, pigmenata koji upijaju svjetlost i time pružaju prirodnu zaštitu od sunca. Korijen biljke nalikuje živcima u ljudskom tijelu, pa tako i u koži. Biljka funkciju korijena prenosi na listove (čuvanje vlage) što se može usporediti s ritmičkim procesom u ljudskom tijelu i zato predstavlja primjer iritiranoj koži, koja nastaje kao posljednica djelovanja živčanog sustava.


Nagradu su osvojile:

Slavica Horvatinčić
Jasminka Jurković


Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

210424,210004,210637,209242
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više