ORGANSKA NJEGA

Jeste li se već navukli na prirodnu kozmetiku?

17.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Znate li sve što biste trebali o kozmetičkim proizvodima koji tvrde da sadrže prirodne i organske sastojke?

Sve je više proizvoda koji se reklamiraju kao prirodni i kao oni koji sadrže više od 95% organski dobivenih sastojaka, ali ne i parabene, konzervanse, mirise... Zašto je to postalo toliko važno?

Konzervansi u kozmetici, baš kao i u hrani, najčešći su uzroci alergija. Osim njih, mirisi u kremama također mogu izazvati alergijsku reakciju u vidu napadaja kašlja, mučnina i kožnih osipa. Umjesto krema s mineralnim uljima i silikonima, trebalo bi birati proizvode s oznakom 'oil free' jer takvi ne zatvaraju pore.

Ako proizvod nema istaknutu potvrdu ekološkog certifikata (recimo Ecocert), provjerite popis sastojaka na samoj deklaraciji. Ali što ako niste kemičar niti ste skloni provjeravanju svega što piše, a željeli biste zbog znatiželje, uvjerenja ili zdravstvenih razloga znati koji su to prirodni kozmetički brendovi koji zaslužuju vaše povjerenje? 'Testirajte' dokazane brendove prirodne kozmetike.

Vlastite trgovine, popularne 'monostore', u nas ima nekoliko brendova prirodne kozmetike, poput uglednih francuskih L'Occitane, Melvita i Durance te britanskog brenda ručno rađene kozmetike Lush, koji je nedavno lansirao vrlo zanimljivu liniju make-upa.

U klasičnim i bio ljekarnama
potražite francuske brendove prirodne kozmetike Caudalie, Delarom, Phyto… i pouzdane njemačke brendove Weleda, Lavera i Dr.Hauschka.

U drogerijama potražite brendove koji sadrže više od 90 posto sastojaka prirodnog ili organskog porijekla, poput britanskog Organic Surge i Niveine linije Pure&Natural.

U sve više frizerskih salona u nas mogu se naći popularni američki brendovi za prirodnu njegu kose, kao što su Macadamia, Moroccanoil i John Masters Organics.

Kataloškim putem
možete nabaviti vrlo povoljne i prirodne proizvode švedskog brenda Oriflamea.