MIRISNO OSVJEŽENJE

Je li vaš parfem dorastao ljetnim vrućinama?

13.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Znate li zašto su citrusni mirisi idealan ljetni izbor i zašto biste svoje zimske parfeme trebali poslati na 'godišnji'?

Znate li da se mirisne esencije tijekom vrelih ljetnih mjeseci brže i dalje šire nego tijekom zime, što zbog topline koju isijava koža, što zbog suhog zraka. Zato svoj teški zimski parfem pošaljite na 'godišnji' i 'prošetajte' osvježavajuće toaletne vodice.

Citrusne note na visokim temperaturama najbolje dolaze do izražaja. Vraćaju energiju i dižu raspoloženje, bude osjetila, uklanjaju umor i stres. Provansalski brend prirodne kozmetike L'Occitane upravo je lansirao limitiranu liniju Sorbet Verbena. Osim prigodne toaletne vodice na bazi ekstrakta citronovca s Korzike, mirisna linija sadrži piling gel za tuširanje, rashlađujući gel za tijelo i sjajilo za usne.

Eksplozivan učinak na sva osjetila tijekom dana izazovite sportskim mirisom Puma Yellow koji otvaraju esencije bergamota i jabuke. Kad se one 'stišaju', miris razvijaju esencije ruže i magnolije te nenametljive drvenaste note cedra i sandalovine.

Zavodnički posao tijekom večernjih izlazaka prepustite svom profinjenom mirisnom izboru. Bulgari je hvaljeni Omnia Coral lansirao i u šarmantnom minipakiranju poznatom kao 'mirisni dragulj' ili Charm. Svoju 'auru' i sve koji joj se približe začarajte njegovim profinjenim cvjetno-voćnim notama, bergamotom, hibiskusom, narom, cedrom i mošusom.

Prije deset godina Dior nas je osvojio parfemom Addict, a ovog ljeta pridružio mu je ništa manje luksuzne i stilski 'osviještene' toaletne inačice. Ljubičasta bočica čuva miris Addict Eau Sensuelle s nježnim i svježim cvjetnim akordima ruže i jasmina. U ružičastoj bočici Addict Eau Frîche naći ćete pravi ljetni cvjetno-voćno koktel koji otvaraju citrusne note bergamota i grejpa, a razvijaju frezija i nar podcrtane drvenastom bazom.