PROLAZE GODINE

Nevjerojatno koliko se promijenila Melanie Griffith

24.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Život glumice Melanie Griffith obilježila je titula jedne od najpoželjnijih žena svijeta i uspješna karijera, ali i ovisnost, rehabilitacije, problemi u brakovima, brojne estetske operacije. Sve je to ostavilo traga na njezinu licu, tijelu i – u pogledu. Evo kako se mijenjala

Melanie Griffith imala je 17 godina kad je snimila golišave scene u filmu 'Night Moves' te je slovila kao izvanserijska ljepotica pred kojom stoji nevjerojatna karijera. Već s 18 izazvala je kokainsku aferu te je bilo jasno da s ovom seksipilnom damicom neće ići glatko.

Već s 19 se udala za kolegu Dona Johnsona, no brak je ubrzo propao, da bi mu se vratila nakon drugog raspada braka s glumcem Stevenom Bauerom. Tako se 1989. rodila Dakota Johnson, a upravo je trudnoća pomogla Melanie da se riješi alkohola o kojem je već bila ovisna.

Godina prije rođenja prve kćeri bila je godina kada je snimila film koji ju je opet vinuo u holivudski vrh, 'Zaposlena žena', no to ju je snimanje dobrano poljuljalo kad su opijati u pitanju. Inače, uloga porno-glumice u filmu Briana De Palme 'Body Double' iz 1984. ostala je zapamćena.

Griffith se još jednom fatalno zaljubila, i to u Antonija Banderasa, s kojim je ostala punih 16 godina i s kojim ima 16-godišnju kćerkicu Stellu. Brak im upravo prolazi krizu, nakon šuškanja da je suprug naveliko vara, a ona se s tim teško nosi, pokušavajući ostati trijezna i podalje od tableta protiv bolova.

U počecima veze s Banderasom, Melanie je naočigled cvjetala, no već se 2000. liječila od ovisnosti o tabletama protiv bolova te joj je samopouzdanje bilo itekako poljuljano. Antonio je tri godine mlađi od nje, i očigledno je svoje probleme vezala uz svoj vanjski izgled te je krenula nova ovisnost - o pumpanju usana, botoksu, face-liftingu.

U 2009. godini operirana je nakon što joj je otkriven rak kože, no s opijatima nije prestala te je 2010. opet bila na rehabilitaciji.

Melanie Griffith danas su 54 godine, još je lijepa žena vitkog tijela i savršenih proporcija, još si može priuštiti razotkrivajuću haljinu Hervea Legera, no vrlo je mršava i u javnosti često naočigled ispijena i umorna s predvidljivim znakovima o očajnim pokušajima održavanja mladosti.

Morat će prikupiti sve snage i ostati trijezna na nogama nakon najnovijih šuškanja da je Banderas izgubio glavu za mnogo mlađom glumicom, Indijkom Mallikom Sherawat