KOLIKO SE PROMIJENILA

Što su godine učinile licu Nicole Kidman

27.07.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Dvadeset godina gledamo je na velikom platnu i danas je, sa 45, još uvijek jedna od najtraženijih glumica u Hollywoodu. Zbog njezine neprolazne ljepote, usudit ćemo se reći i jedna od najpoželjnijih, no pogledajte koliko se ipak promijenila od početka karijere do danas

Godinama su mediji objavljivali zumirano lice Nicole Kidman i u naslovima aludirali na njezino nesmiljeno korištenje botoksa. Od 2007. i idućih pet godina tvrdila je da su to neistine te da prirodno stari, a onda je lani odjednom izjavila: 'Više ne koristim botoks.'

Ovoj ljepotici prema kojoj svijet gaji simpatije još od njezinih prvih filmova, kad je bila u dvadesetima, bore sasvim sigurno ne bi odnijele naklonost obožavatelja, a vjerujemo ni filmskih redatelja. Volimo je zbog te lijepe crvene kose, neklasičnih crta lica, a bez obzira na uloge, uvijek je budila pozitivne konotacije.

Na događanja je Nicole posljednjih godina znala dolaziti ukočena lica, zamrznuto podignutih obrva, pomalo natečena lica ako se radilo o svježem tretmanu botoksom. I da, neobično je danas vidjeti Nicole mladolikog izgleda lica poput djevojke, ali bit ćemo popustljivi i reći da sve to samo - showbiz. Ipak, bilo bi šteta da je pamtimo kao glumicu koja se zbog botoksa ne može izraziti mimikom lica (priznala je da nije mogla micati čelo), umjesto kao ženu koja je znala starjeti.

Modni stil zapravo i nije drastično mijenjala svih ovih godina - ako je ranije privatno i bila viđena u nekim otkačenijim kombinacijama, crvene je tepihe tada, i danas to čini, odrađivala damski. Što će reći, aduti su joj uske kratke haljine (danas čak i uže nego krajem osamdesetih), s tim da se porub posljednjih godina spustio na duljinu tik iznad koljena.

Kosa je nešto poput njezina zaštitna znaka, vatreno crvena, sjećate li se samo njezinih sitnih kovrčica s početka karijere? A onda je usvojila trend 'peglanja' kose i nije ga se više odrekla do danas. Mijenjala je doduše ponešto dužinu kose, za potrebe filma čak se bila ošišala na kratko, da bi sada imala dosad gotovo najdužu, ravnu kosu.