tportal.hr

Zagreb
+11
Osijek
+14
Pula
+17
Rijeka
-
Zadar
+14
Split
+16
Dubrovnik
+19

PARFEMSKI TRILER

Znate li što parfem čini savršenim?

Poput dobrog filma, svaki bi parfem trebao imati intrigantan uvod, uzbudljiv zaplet i neočekivan rasplet

Datum objave:
13.7.2012 8:00

Zadnja izmjena:
13.7.2012 11:45

Promo fotografije U parfemskom univerzumu prepunom dopadljivih mirisa koji se iz petnih žila pokušavaju svidjeti svima, sve su rjeđe zahtjevne parfemske kreacije. Kad bismo parfeme uspoređivali s filmovima, tada bi 'konfekcijski' cvjetno-voćni kokteli bili poput pitkih romantičnih limunada koje se lako gledaju i još lakše zaboravljaju.

Parfemi s karakterom, baš kao i zahtjevna filmska ostvarenja, ne podilaze ničijem ukusu, nego se dosljedno drže svoje intrigantne 'priče' kojoj se svako malo volimo vraćati. Malo je autentičnih parfemskih (i filmskih) umjetnika koji imaju hrabrosti raditi po svom, a ne po pravilima tržišta i nestalnih sezonskih trendova.

Francuski dizajner Thierry Mugler jedan je od takvih samosvojnih kreatora koji je prije 20 godina izazvao revoluciji gurmanskim notama svog Angela. Prije dvije godine predstavio je Womanity, a ovog ljeta i njegovu nešto lakšu inačicu, Eau Pour Elles. Ako želite doznati kako 'zvuči' uspješan parfemski triler, nanesite taj uzbudljivi parfem na zapešće i pratite iskričavu dinamiku njegovih slanih i slatkih nota.

195675 ,185339,197884,192410

Svoj 10. rođendan slavni Dior Addict odlučio je proslaviti čak dvjema toaletnim inačicama. Addict Eau Sensuelle osvježavajući je buket ruža i jasmina upakiran u nježnoljubičasti flakon. U ružičastom flakonu Addict Eau Fraîche buteljiran je cvjetno-voćni koktel s grejpom, frezijom, narom i drvenastom bazom.

Dvije godine nakon parfemskog originala, ekstravagantni talijanski dizajner Paco Rabanne predstavlja toaletnu verziju svog hita Lady Million. Razmetljiva zlatna bočica i izazovno zaštitno lice (i tijelo) Dree Hemingway najavljuju još jednu ludu vožnju kroz širok registar svježih cvjetnih i karakternih drvenastih nota.

Što vam najbolje odgovara,
otkrijte u Izlogu!

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr