VJEČNA PRAVILA

Šest osnovnih trikova ljepote

26.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Iako svake sezone kozmetička industrija razvija sve bolje preparate, neke su tajne ljepote svevremene. Proučite osnovne trikove za sjajnije oči, savršen ruž i lice bez bora, i u međuvremenu zapamtite da je najbolji savjet za ljepotu da se volite. A kada netko da kompliment, prihvatite to i recite 'hvala'

Za punije trepavice
Nanesite maskaru prije bilo kojeg drugog make-upa na očima. Da biste stvarno ispunili tanke trepavice, podignite kapke dok četkicom nanosite maskaru na trepavice. Držite kist vodoravno, češljajući ga kroz trepavice. Zatim upotrijebite vrh četkice da biste trepavice proširili na krajevima.

Kako pronaći savršenu boju za usne
Zvuči šašavo, ali najbolje je usporediti ruž za usne s bojom mesa na unutarnjim obrazima. Koristeći ogledalo u ruci, usporedite boje: ruž za usne trebao bi biti dvije nijanse tamniji od mesa. To je ista boja usana koje ste imali kad sa 16 godina i ta će nijansa laskati vašem licu.
Izbjegavajte olovke za usne, jer ćete bez nje dobiti prirodniji izgled. Pri kupnji ruža ne zaboravite ponijeti malo zrcalo za torbu.

Sakrijte bore na licu
Nakon što ste nanijeli tekući puder, iscrtajte na koži vanjskog kuta očiju veliku točku olovkom-korektorom. Prstima je nježno razmažite prema kraju obrva kako biste smanjili ružne i duboke bore oko očiju. Da bi oči izgledale još mlađe, nacrtajte tri točkice u unutarnjem kutu oka i razmažite ih jagodicama prstiju. Olovka je bolji izbor nego tekući korektor.

Podignite obrve
Za to trebate mirnu ruku. Palcem i kažiprstom 'otvorite' područje oko očiju tako da možete drugom rukom iscrtati vrlo fine linije obrve koristeći vosak za depilaciju. Pratite prirodni oblik donjeg luka obrve. Zatim ispunite sve praznine sjenilom za obrve.

Počnite s tamnijom sjenom u unutarnjem kutu obrva, pa krenite na svjetlije nijanse prema vanjskom rubu. Koristite četkicu, jer će tako obrve izgledati prirodnije. Kako starimo, gubimo boju i definiciju obrva, tako da su najbolji proizvodi s dvije nijanse boje i dvije vrste kistova.

Za sjajnije oči
Riješite se tamnih podočnjaka nanoseći jagodicom prsta jaki korektor. Nježno ga utapkajte u područje ispod očiju kako bi se dulje zadržao. Korektor na bazi žure boje sjajno kamuflira tamne sjene.

Kamuflirajte bore oko usana
Oštre bore koje se protežu od nosa do usta kad se žene nasmiju, poznate pod imenom bore marionete, neprijatelj su svakog ženskog lica. Stavite podlogu u boji, a zatim olovkom-korektorom povucite tri linije kao da crtate brkove mački, od nosnice u suprotnom smjeru od bora. Dobro razmažite. Iako ludo zvuči, ovaj trik stvarno radi, piše Daily Mail