BORIS ČAVLINA:

'Prirodna ljepota više nije dovoljna'

07.05.2009 u 15:33

Bionic
Reading

Gdje Hrvatice mogu naučiti sve tajne šminkanja, što bi svaka žena nužno trebala imati u toaletnoj torbici te koja je sve svjetski poznata lica šminkao tijekom svoje bogate karijere, Iza ogledala povjerio je vizažist Boris Čavlina

Vizažist Boris Čavlina smatra da bi se svaka žena, bez obzira na svoju ljepotu i profesiju, trebala šminkati. Zato bi bilo važno da prođe školu šminkanja kako bi naučila iz svog lica izvući maksimum, bez obzira na to želi li se profesionalno baviti šminkanjem ili jednostavno poraditi na osobnoj estetskoj kulturi.

Prirodna ljepota, kaže, više nije dovoljna jer su estetski kriteriji postali previsoki.

Otkrio je i da je ovoga proljeća, kada je riječ o make-upu, naglasak na bojama - inspiracija su osamdesete, no boje su daleko bolje dozirane.

Top pet u svakoj toaletnoj torbici po njegovu mišljenju su hidratantna krema (uz sredstvo za čišćenje, tonik i kremu za oči), korektor za prekrivanje podočnjaka i eliminaciju umora te kompaktni ili puder u prahu. Nijedna žena ne bi se smjela odreći maskare, koju valja nanositi u više od jednog sloja. Nužan je i lipgloss, koji je bolji od ruža za usne, donosi više svjetla licu, daje mladoliki izgled i ugodniji je za usne.

U video prilogu Boris Čavlina naučit će vas još niz trikova, a otkrijte i koga je sve šminkao od svjetski poznatih osoba.