PUNIH 39 MINUTA

Zašto se žene ponedjeljkom najdulje spremaju za posao?

02.07.2012 u 09:49

Bionic
Reading

Znanstvenici su u novom istraživanju otkrili kako žene početkom tjedna više vremena posvećuju uređivanju frizure, šminkanju i biranju odjeće kako bi na kolege na poslu ostavile što bolji dojam

U novom istraživanju znanstvenici su došli do zaista zanimljivoga saznanja. Naime, kako piše Daily Mail, žene se za posao najduže spremaju i dotjeruju ponedjeljkom te pomnije biraju odjevnu kombinaciju, uređuju frizuru i dulje se šminkaju. No standardi uljepšavanja opadaju svakoga dana pa tako četiri do deset dana kako se već oko srijede prestane truditi i posebno dotjerivati.

U istraživanju u kojemu je sudjelovalo dvije tisuće ispitanica koje je provela kozmetička tvrtka Simple pokazalo se kako žene ponedjeljkom provedu 39 minuta dotjerujući se i spremajući se, a utorkom im za to treba 32 minute. Srijedom i četvrtkom spremanje za posao traje najkraće pa se tih dana žene za posao spreme za čak 29 minuta, no petkom im treba čak 33 minute da se spreme.

Više od polovice žena koje su sudjelovale u istraživanju reklo je kako se dodatno potrude oko vlastitog izgleda ukoliko taj dan imaju zakazan kakav važan sastanak. Četiri od deset žena reklo je kako u svome uredu imaju barem jednu kolegicu koja uvijek izgleda besprijekorno, te smatraju kako se ta kolegica sigurno ustaje u cik zore kako bi se dotjerala.

Glasnogovornik kozmetičke tvrtke koja je provela istraživanje kaže: 'Mnogi smatraju kako su žene koje mnogo novca troše na kozmetiku i odjeću, tretmane ljepote i šminku automatski najljepše i najdotjeranije, no to baš i nije točno. Usvajanje dobre i pažljive njege kože kao svakodnevne rutine pokazati će sjajne rezultate u budućnosti. Iako su jutra prilično užurbana te čišćenje, toniranje i hidratacija kože mogu oduzeti još nekoliko minuta, sjajni rezultati će se vidjeti tijekom ostatka dana. Još jedan trik za sjajan izgled na poslu je pripremanje odjeće i slaganje kombinacije večer prije.'