OPTIČKE VARKE

Kako šminkom postići lice s naslovnice?

08.06.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Što možemo naučiti od televizijskih i filmskih vizažista o HD, odnosno šminki 'visoke rezolucije' i besprijekornom izgledu lica?

Znate li u kakvoj su vezi filmska i vizažistička umjetnost? U vrlo tijesnoj, na opću radost svih pasioniranih i profesionalnih šminkerica. Da nije bilo genijalnog uma i vještih ruku Maxa Factora, koji je prije 100-tinjak godina kreirao prvi kremasti puder u boji lica za glumačke dive koje su se debitirale u prvim crno-bijelim filmovima, pitanje je kako bi danas izgledao glamurozni univerzum make-upa.

Ono što je za filmsku šminku bio revolucionarni Max Factorov puder Creme Puff početkom 20. stoljeća, u svijetu sve utjecajnije televizijske umjetnosti predstavlja nova generacija HD podloga i pudera. Naime, prije tri-četiri godine na televiziji i filmu počele su se koristiti HD ili kamere visoke rezolucije. Za razliku od dotadašnjih, HD objektivi i leće imale su gotovo pet puta veću razlučivost. Jednostavno rečeno, svaka i najmanja nepravilnost na licu bila je dodatno uvećana!

Vizažisti su otkrili da 'starom' šminkom 'niske rezolucije' više naglašavaju nego što prikrivaju proširene pore, prištiće i tamne podočnjake glumaca, voditelja i ostalog celebrity svijeta koji je navikao 'živjeti' pred novim kamerama. Teški i zastarjeli make-up hitno je zamijenjen iznimno laganim formulama i teksturama koji se stapaju s licem, a ne žbukaju ga.

Hi-tech pigmenti u HD šminki raspršuju svjetlost od površine lica, čime se nepravilnosti 'zamagljuju' dok se prirodna tekstura kože konačno nazire pod podlogom. Difuzna svjetlost stvara iluziju 'fotošopiranog' lica!

Što je najbolje, nakon profesionalne HD šminke, svi su brendovi brže-bolje unaprijedili svoj make-up reflektirajućim česticama i perolakim teksturama. U našem Izlogu otkrijte samo neke od HD proizvoda.