SAVJETI STILISTA

Koje frizure vas čine i do sedam godina mlađima

28.05.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Dobro odabrana frizura može vas pomladiti i do sedam godina, a to je barem promjena koju možete brzo i lako učiniti

Savjete poznatih frizera koji njeguju kosu slavnih glumica i pjevačica magazin Redbook sakupio je na jedno mjesto i preporučio frizure koje mogu vratiti mladolik i kul izgled.

1. Šiške

Ako se do sada nikada niste mogli odlučiti za šiške, znajte da su one poput botoksa za bore na čelu jer ih skrivaju. Šiške također daju volumen kosi. Stilist Ric Pipino koji je radio s poznatima poput Elle Macpherson i Fergie, savjetuje tanke, dulje šiške koje ističu ženstvenost. Ako mislite da niste tip za takav rokerski pristup, odrežite kosu naprijed kao da imate šiške začešljane na stranu, jer ćete i tako sakriti borice i izbrisati koju godinu s lica.

Za razliku od kose jednake duljine, slojevito šišanje također pomlađuje. Ako imate kosu potpuno jednake duljine, ona samo visi, a slojevito šišanje daje joj volumen i prpošnost. Stilist Juan Carlos Maciques iz New Yorka, koji njeguje kosu Jennifer Lopez, savjetuje da naprijed kosu šišate postupno tako da lagano uokviruje lice. Dodaje da takav način šišanja odaje dojam zdrave kose koja licu daje nježniji izgled. Ravniji rezovi djeluju oštro i mogu vas postarati za desetak godina. Nije nužno da se zato ošišate na kratko već održavajte frizuru i formu.

3. Kovrčava kosa

Ako, primjerice, imate kovrčavu kosu, duljina do ramena ostavlja mladenački dojam. Takva bujna kosa, također zahtijeva dodatnu njegu pa pripazite da ne završite s velikim balonom na ramenima. Danas u gotovo svim trgovinama možete pronaći proizvode koji su namijenjeni ovom tipu kose pa ih redovno koristite.

4. Povezana kosa

Izgled možete pomladiti i ako povežete kosu u opušteni rep ili punđu. Nemojte koristiti češalj, već prstima sakupite kosu i ostavite koji pramen izvan repa ili punđe. Da biste izgledali mlađe, poželjno je da kosa bude malo neuredna, a ne čvrsto i strogo zategnuta.

5. Sjaj

Svaka diva i zvijezda ima njegovanu i sjajnu kosu, a to je simbol vitalnosti. Stoga uložite još malo dodatnog truda i nabavite proizvode za sjaj kose poput ulja. Ona se obično stavljaju na tek opranu kosu i sprečavaju da bude jako razbarušena i neuredna.

6. Razdjeljak

Jedan od načina da se pomladite i usput sakrijete sijede je cik-cak razdjeljak. Nije ga teško napraviti, a dobro ćete se osjećati zbog promjene koja se dogodila. Ako i inače nosite kosu razdijeljenu po sredini, prebacite je na jednu stranu i začas ste dobili malo drukčiji stil.