BOJE SU IN

Kako savršeno našminkati oči

21.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Umjesto klasičnom crnom, zašto kapke ne biste iscrtali vedrim nijansama? Povucite crtu u boji, osjećat ćete se bolje

Crni tuš i olovka za oči laskaju svakoj ženi neovisno o godinama, boji puti, kose i kože. Ikone stila poput Brigitte Bardot nekad i Angeline Jolie danas, pridonijele su popularnosti tog efektnog minimalističkog looka.

Na prvi pogled moglo bi se učiniti da elegantnoj crnoj ne može konkurirati nijedna druga. No tek kad kapkom 'provozate' crtu u intenzivnoj boji, otkrit ćete da malo koja make-up intervencija zahtijeva tako malo ulaganja a trenutačno transformira izgled i raspoloženje… ne samo vaše.

Oslikavanje kapaka nekad je bilo zahtjevno umijeće koje je iziskivalo kaligrafsku preciznost, mirnu ruku i mnogo strpljenja. Zahvaljujući novoj generaciji postojanih olovaka i tuševa naprednih hi-tech formula, iscrtavanje očiju nikad nije bilo jednostavnije.

Tuševi u svjetlucavim nijansama ljeta, poput osvježavajuće zelenog i plavog Sephorinog Eyelinera, ove su sezone apsolutni 'musthave'. Da ne bi bilo zabune, u trendu su i srebrno sedefne i brončano zlaćane nijanse, ali nisu toliko upečatljive i efektne kao tirkiznozelena i električnoplava. Uz njih će preplanula put još više doći do izražaja.

Ma koliko bili privrženi klasičnim drvenim olovkama (poput hvaljenih Maybellineovih Expression Kajal i Diego Dalla Palma Jumbo Eye Pencil&Khol), katkad ih možete oštriti i oštriti, i nikad ne dobiti zašiljen vrh.

S druge strane, automatske olovke za oči izvlače se jednostavnim okretom ruke i ne pucaju. Dovoljno su meke i kremaste da njima možete kreirati zahtjevne mačkaste lookove, recimo, svjetlucavim pastelnim nijansama iz linije Avon Chromes

Kad pogriješite, problem elegantno popravite domišljatim 'brisačem u flomiću' Givenchy Mister Perfect.