POTVRDILI I ZNANSTVENICI

Ovo je žena koju krasi savršeno lice i ljepota

25.04.2012 u 14:07

Bionic
Reading

Lice Florence Colgate proglašeno je 'britanskim najljepšim licem', a znanstvenici tvrde kako iza savršenog izgleda ove zgodne plavuše stoji i znanstveno objašnjenje

Florence Colgate, pobjednica britanskog natjecanja u ljepoti pod pokroviteljstvom Lorraine Cosmetics, prema statistikama koje je objavio Daily Mail, ima matematički savršeno lice. Ne samo da je lice ove lijepe 18-godišnjakinje simetrički savršeno, ima i optimalan omjer između usta, očiju, brade i čela.

Na primjer, znanstvenici tvrde kako na savršeno proporcionalnu licu udaljenost između očiju iznosi 46 posto cijele širine lica, a Florence Colgate ima omjer od 44 posto, piše Kent Online.

Carmen Lefèvre sa Sveučilišta St. Andrews kaže kako lice lijepe Florence ima i druge čimbenike koji pridonose tome da je drugi percipiraju lijepom. Konkretno, Lefevre napominje kako Florence ima velike oči, visoke jagodične kosti te pune usne što su klasični znakovi ljepote.

Natjecanje pod nazivom 'Lorraine: Naked' natjecatelje ocjenjuje bez šminke, a ne mogu sudjelovati osobe koje su se podvrgnule plastičnoj operaciji. Florence je prvo ušla u uži krug s još dvije natjecateljice, a pobjedu je odnijela zahvaljujući javnom glasovanju. Florenceino lice krasit će reklamne plakate trgovina Superdrug u Engleskoj.