SREDITE MRSKOG NEPRIJATELJA

Znate li tajna oružja u borbi protiv celulita

18.04.2012 u 11:10

Bionic
Reading

Ako mislite da ne postoji više ništa što možete učiniti u borbi protiv celulita, razmislite ponovno. Postoje snažna tajna oružja u borbi protiv mrskog neprijatelja od kojeg pate gotovo sve žene. Slavni dr. Oz popisao je u što trebate uložiti, a što je bacanje novca

Ako imate celulit, kvrgave džepove poput narančine kore – niste sami. Gotovo devet od 10 žena ima neki stupanj celulita na svojim bedrima, stražnjici, trbuhu i rukama. Žene godišnje potroše više 12 milijuna dolara na anticelulitnetretmane, u rasponu od skupih krema do rizičnih operacija. Što je zapravo celulit?

Iako ne postoji lijek za potpuno uklanjanje celulita, postoje načini kako bi se umanjili vanjski znakovi

Nastaje kad vezivno tkivo otvrdnjava i masne nakupine zatvara u džepove ispod kože. To se prokletstvo rjeđe vidi kod muškaraca, jer je tkivo kože kod žena tanje i manje porozno, pa su masni džepovi izraženiji. Iako ne postoji lijek za potpuno uklanjanje celulita, postoje načini da se umanje vanjski znakovi, tako da se ne morate bojati izlaska na plažu i prekratke proljetne suknje.

Celulit i dijeta

Izbjegavajte previše soli i šećera
Zdrava prehrana može pomoći u smanjenju celulita. Izbjegavajte previše šećera, koji se skladišti u masnim stanicama koje se onda šire. Ograničite unos soli, jer natrij zadržava tekućinu u organizmu, što celulit čini još gorim. Nemojte konzumirati više od šest žličica šećera dnevno i klonite se namirnica koje sadrže više od 200 mg natrija.

Popijte osam do 10 čaša vode dnevno

Voda pomaže očistiti toksine koji se kriju u masnim naslagama ispod kože. Popijte osam do 10 čaša vode svakog dana. Redovita hidratacija tonira kožu, pa će se masni džepovi manje vidjeti.

Morska trava
Morska trava sadrži fukostatin, spoj ksantofila koje imaju zelene biljke s klorofilom, a koji pomaže ljudskom tijelu sagorijevati masti. Studije pokazuju da konzumiranje morske trave može pomoći smanjenju pet do 10 posto tjelesne težine, čime se smanjuje pojava celulita. Dodajte morsku travu na svoj jelovnik, a možete je nabaviti i u kapsulama kao dodatak prehrani.

Celulit i kreme

Krema s aminofilinom

Sadrži aminofilin koji se koristi u inhalatorima za ublažavanje simptoma astme. Kada se primjenjuje lokalno, taj spoj pomaže razbiti mast u stanicama koja tada brže sagorijeva. Primjenjuje se svakodnevno na zahvaćenim područjima, a za dodatni efekt potrebno je piti 75 mg vitamina C koji pomaže u izgradnji kolagena. Tu količinu sadrži jedan kivi ili šalica jagoda.

Retinol krema
Retinol je oblik vitamina A koji smanjuje prisutnost slobodnih radikala odgovornih za razgradnju kolagena. Retinol pomaže u održavanju glatke kože i čini izbočine celulita manje vidljivima. Potražite kreme sa 100.000 IUS vitamina A. Za najbolje rezultate koristite 100-postotnu retinol kremu s dodatkom vitamina A, C i E.

Zdrava prehrana može pomoći u smanjenju celulita
Istina o najprodavanijim proizvodima protiv celulita
Većina anticelulitnih proizvoda obećava čuda. Evo što trebate znati kad birate:

Uređaji za masažu
Masaža daje rezultate. Celulit se razvija jer fibrozno vezivno tkivo između kože i masnog tkiva povlači masne džepove na površinu, stvarajući neravan izgled kože. Trenjem možete privremeno omekšati neugodne kvrge, a masaža istodobno pomaže stimulirajući cirkulaciju i izbacivanje suvišne tekućine. Kada masne stanice nisu jako 'pune', kvržice se smanjuju. Isprobajte aparate za masažu s valjcima.

Dijuretski biljni dodaci
To je bacanje novca, kaže dr. Oz. Oni daju kratkotrajne rezultate jer smanjuju nakupljanje tekućine i čine da masne stanice izgledaju manje. Jedno što dobivate jest skuplja mokraća koju izbacujete. Ovi dodaci također mogu negativno utjecati na vaš probavni sustav i ostale dijelove tijela.

Kofeinske kreme

Kofein je često jedan od glavnih sastojaka anticelulitnih krema i pomaže pri otpuštanju masnoća iz masnih naslaga kao i aminofilin. Kofein zapravo dehidratizira područje celulita, privremeno zatežući i učvršćujući kožu. Provjerite koja je koncentracija kofeina u kremi, a rezultate daju one s pet posto tog sastojka, savjetuje stranica doctoroz.com.

L'Occitane predstavlja novu liniju proizvoda za njegu na bazi badema, a mi smo za vas pripremili pet poklon paketa koji sadrže piling gel za tuširanje, kremasti gel za učvršćivanje tijela i svilenkastu kremu za ruke!