ŠEST NOVIH STILOVA

Kakve obrve vam najbolje pristaju

12.04.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Provjerite kojem plemenu pripadate: pristaju li vam elegantne obrve Angeline Jolie ili dječački look Jennifer Aniston, jeste li moderna Audry Hepburn ili vam pristaju obrve poput Kate Middleton

Moderna Audrey
Rooney Mara, Natalie Portman, Miranda Kerr nose moderne verzije ravnih, gotovo grafički oblikovnih obrva Audrey Hepburn. Dotjeranija i elegantnija verzija nove Audrey ima manje dramatičan luk te manje dlačica koje strše, alijednako se oštro sužavaju u točku na vanjskom rubu.

Obrve Audrey najbolje odgovaraju brinetama s istaknutim jagodicama i horizontalnim oblikom obrva. Ovakav oblik ne stoji ženama koje imaju prirodno visok luk.

Kako ih oblikovati: trakicu za depilaciju postaviti u blizini mosta nosa kako biste se postigli ravnu okomitu na unutarnjim uglovima, a zatim pincetom iščupajte dlačice koje strše. Definirajte ih olovkom za obrve.

Ovakav oblik gustih horizontalnih obrva ne odgovara ženama koje imaju četvrtastu čeljust jer će im lice izgledati još šire.

Jennifer Aniston ima prirodne obrve i takve najbolje pristaju plavušama
Prirodan look
Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston i Sarah Jessica Parker imaju prirodne obrve i takav će stil odabrati žene koji njeguju dječački izgled bez naglašenog oblikovanja.

Dobro stoji plavušama kojima je dovoljno je da obrve budu uredne i redovito njegovane. Zamolite kozmetičarku da vam ostavi prirodan luk i počupa samo nestašne dlačice na donjem i gorenjem luku obrva.

Ovakav oblik ne odgovara ženama koje imaju crne istaknute obrve jer će se nove dlačice pojavljivati brže.

L.A. luk
Lijepo oblikovane obrve holivudskih diva poput Angeline Jolie, Megan Fox i Kim Kardashian tražene su u salonima. S ovakvim oblikom odmah djelujete dotjerano.

Zaboravite iscrtane obrve Grete Garbo, novi su hit mladenački luk srednje veličine i debljine koji otvara oči i podiže lice. Ovakve su obrve izvrsne za sve oblike lica i svaku dob. Postići ćete ih ako počupate dlačice na najdebljem dijelu (najbliže mostu nosa) ali pazite da ne pretjerate s pincetom. Počnete li čupati obrve od sredine luka, riskirate da dobijete neujednačen luk. Slijedite oblik obrva, počevši od unutarnjeg kuta, u jednoj čistoj liniji. Ponovite sa sljedećim redom dlačica dok ne istanjite do željene debljine.

Koristite oštru, ukošenu pincetu. Lagano ispunite obrve mekom olovkom u boji vaše kose.

Odustanite od ovog izgleda ako niste skloni redovitom dotjerivanju.

Raskošan luk
Nose ih Coleen Rooney i Kate Middleton, no takav izgled nećete postići sami kod kuće budući jer riječ o kombinaciji bojenja i čupanja obrva. Tamnije obrve na svijetlom tenu, poput vojvotkinje od Cambridgea, podižu jagodice i lice čine svježijim i mlađim. Bojenjem obrva postiže se kontrast između obrva i kože.

Ovaj oblik obrva ne stoji ženama koje nose puno make-upa. Jako svijetle plavuše također ne bi trebale pokušavati s ovakvim stilom tamnih i naglašenih obrva.

Čupave obrve jedan su od najnovijih vrućih trendova na koji se odvažila i Pippa Middleton
Uredna čupavost
Čupave obrve jedan su od najnovijih vrućih trendova na koji su se odvažile Pippa Middleton i model Cara Delevingne. Victoria Beckham nosi takve obrve na naslovnici španjolskog izdanja Harpers Bazaara.

Takve guste i čupave obrve nisu rezultat nedotjeranosti jer i ovakve savršeno nesavršene obrve treba oblikovati svakih nekoliko tjedana. Odlično pristaje ženama dražesnih i mekših crta lica jer kod jačih karakteristika lica takve obrve dominiraju.

Ne pokušavajte s ovim oblikom ako imate male oči jer će izgledati još sitnije.

Tanko, tanje
Oprezno s pincetom jer je pretjerano istanjivanje česta pogreška. No tanke su se obrve vratile u modu, a da ipak ne moramo izgledati kao da smo ovisne o čupanju. Ovakve obrve nose Michelle Williams, Helen Mirren i Mischa Barton i imaju puno mekši oblik od poput špageta tankih Pamele Anderson i Kylie.

Pazite da ne jako istanjite obrve, posebno ako imate prirodno visok luk jer ćete izgledati kao da stalno nekome prijetite. Stanjivanje obrve radite samo pod zrcalom koje povećava.

Ne pokušavajte ovo ako imate prirodno guste obrve jer ćete za samo tjedan dana imati neuredne obrve, savjetuje Daily Mail.