TRIKOVI VIZAŽISTA

Kako brzo popraviti oštećenu šminku

30.04.2012 u 08:40

Bionic
Reading

Spremate se za izlazak i odjednom shvatite da vam je najdraže sjenilo za oči popucalo? Ne brinite, za ovakve male katastrofe zapravo ima lijeka. Evo kako brzo popraviti potrganu šminku uz nekoliko trikova

U većini slučajeva napukla sjenila za oči, puderi ili ruževi mogu se popraviti i dalje koristiti pa isprobajte neke od trikova vizažista koji su svoje tajne otkrili za Huffington Post. Uz malo strpljenja i spretnih ruku brzo možete zalijepiti puknuti ruž, puder u kamenu ili savinutu četkicu od maskare.

Polomljeni ruž za usne

Otvorili ste novi ruž i vidjeli da je vrh otkinut. Ako ste za njega dali puno novca ili vam baš ta boja odgovara za večernji izlazak pa ga ne želite baciti, pomoći će vam sušilo za kosu. Njime otopite ruž na puknutim krajevima i spojite kad se malo otopi. Stavite ga u plastičnu vrećicu i u zamrzivač dok se opet ne stvrdne. Ako ste dovoljno spretni, isti postupak možete ponoviti i upaljačem.

Popravak ruža za usne

Popucali puder u kamenu

Suprotni vrh četke za rumenilo prvo dezinficirajte alkoholom pa posušite i iskoristite da utisnete puder natrag na svoje mjesto. Zatim lagano utisnite puder u kutijicu nečim poput poklopca od ruža. Na kraju ukapajte par kapi alkohola i ostavite da odstoji nekoliko sati. Vizažistica Vicki Millar savjetuje da komadiće koji ispadnu na pod ili stol bacite u smeće i ne vraćate u posudicu zbog prljavštine i bakterija.

Četkice za šminkanje

Ako vam ispadaju dlačice s četkica, Millar savjetuje da ih perete jednom mjesečno toplom vodom i antibakterijskim sapunom. Važno je da operete samo vrh četkice i da ne namočite cijeli kist jer će tako dlačice još više ispadati.

Sjenilo za oči

Kutiju s popucalim komadićima sjenila stavite u kut vrećice za zamrzavanje. Nešto poput žlice, ovisno o tome koliko je kutijica velika pa temeljito tapkajte dok sve dobro ne utisnete. Zatim maknite vrećicu i pokapajte malo alkohola te ostavite da odstoji nekoliko sati.

Kako popraviti sjenilo za oči

Uništena četkica maskare

Ponekad se četkica za nanošenje maskare savine u jednom smjeru pa je neupotrebljiva. Ako se savila, jednostavno je lagano vratite gurajući u suprotnu stranu. Pazite da imate čiste ruke prije nego što počnete. Millar naglašava da maskara inače ima trajanje otprilike jedan mjesec, a ako imate novu maskaru i primjećujete da vas oko peče, odmah je prestanite koristiti.

Sasušeni lak za nokte

Ako ne možete otvoriti omiljeni lak za nokte jer se posušio oko poklopca, vjerojatno je pokapalo laka po rubu koji se zalijepio. Ovaj problem možete riješiti tako što ćete u vruću vodu umočiti bočicu s lakom na nekoliko minuta okrenutu naopako. Zatim lagano okrećite poklopac i acetonom očistite rub bočice da izbjegnete isti problem.