Ljepota MIRISNO (PRE)OBILJE

Zašto savjetnici za parfeme ubiru 600 kuna po satu

  • Autor: tportal.hr
  • 9.4.2012 21:15:28
  • 9.4.2012 9:00:00

Uz toliko novih proljetnih kreacija u parfumerijama, svakome bi dobro došla pomoć parfemskog savjetnika

Za razliku od osobnih stilista kojih ne manjka ni u našim krajevima, zanimanje nezavisnog 'osobnog parfemskog savjetnika' potpuno je novo i zasad postoji samo u Velikoj Britaniji. Kako sat konzultacija s parfemskim savjetnikom košta oko šestotinjak kuna, njegove usluge ne može si priuštiti bilo tko.

Da unajmite parfemskog savjetnika, kako bi vam mogao pomoći? Za početak, želio bi doznati više o vama, vašim životnim navikama i omiljenim parfemima. Zatim bi vam predstavio stare, nove i obnovljene parfemske kreacije i sugerirao koje biste svakako morali iskušati. Ukratko bi vas upoznao s parfemima koji su obilježili 20. stoljeće i uspjeli preživjeti u ovom lansiranjem domišljatih inačica.

Kad je Christian Dior 1947. predstavio svoju revolucionarnu modnu kolekciju New Look, lansirao je i svoj prvi parfem Dior Miss Dior. Nakon 65 godina postojanja, svih mogućih koncentracija i mirisnih varijacija, Diorova omiljena đurđica pojavila se u jednoj od najsvježijih verzija kao Dior Miss Dior Eau Fraîche.

U parfemskoj povijesti veliku je ulogu odigrao kultni Guerlain Shalimar iz 1925. Jedan od najpoznatijih parfema svih vremena modernizirano je parfemsku kompoziciju, osvježio dizajn prepoznatljive bočice i prozvao se Guerlain Shalimar Parfum Initial. Osuvremenjenu voćnu verziju kultnog orijentalnog parfema s dominantnom vanilijom u donjoj noti otvaraju živahne esencije citrusa.

Od it-parfema koji su obilježili posljednjih pet-šest godina izdvajamo dvije nove inačice šarmantne tratinčice u cvjetnim miniflakonima 'za van' koji stanu u svaku torbicu, Marc Jacobs Daisy Petite Flowers On the Go! Tu je i ‘tetovirana’ jabučica fantastične toaletne vode Nina Ricci Nina Fantasy. Ostale novitete potražite u našem Izlogu!

183832,181231,178629,176609

 

Što vam najbolje odgovara,
otkrijte u Izlogu!

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više