SPASONOSNI TRIKOVI

Make-up gafovi zbog kojih žene crvene

24.04.2009 u 14:15

Bionic
Reading

Ženama je najveća noćna mora da će se u javnosti zateći razmazane šminke, s previše istanjenim obrvama ili brazdama od kreme za samotamnjenje. Srećom, postoji mnogo jednostavnih načina koji ih mogu poštedjeti neugodnog crvenjenja u javnosti – dovoljno je znati nekoliko prokušanih trikova

Neuspjelo nanošenje kreme za samotamnjenje

Svatko tko je koristio proizvode za samotamnjenje i više je nego svjestan horora koji se događa kad se ne nanesu ravnomjerno. Tko bi se uopće pokazao s kožom pretvorenom u narančinu koru? Čak i najskuplje kreme mogu ostaviti tvrdoglave brazde za koje se čini da je potrebna cijela vječnost da se isperu.

Znalci savjetuju da mjesta koja valja ispraviti treba odmah istrljati grubom rukavicom. Tako ćete ukloniti mrtve stanice i bar malo izjednačiti i pripremiti podlogu za eventualno novo nanošenje. Najbolje je za tu svrhu koristiti poseban odstranjivač proizvoda za samotamnjenje, koji je pametno uvijek imati pri ruci.


Neprikladna podloga za šminku

Žene imaju različite tonove kože, od najsvjetlijih do vrlo tamnih. Pogrešna podloga za šminku je jedan od najvećih neprijatelja besprijekornog izgleda žene. Stoga bi žene trebale bježati od svake podloge koja previše vuče na ružičastu boju ili je pak presvijetla. Čak i ako ste iznimno blijedi, takav bi vas izgled učinio smiješnom ili staromodnom. Podloga služi da neutralizira ton kože, a ne da stvori novi ton!

Idealno bi bilo koristiti dvije podloge: jednu za zimu kad nam je koža prirodno bljeđa, a drugu za ljeto kad potamnimo na suncu.

Najbolje su nijanse za podlogu smeđe-žućkaste, koje daju najprirodniji ton, kožu čine svježom i zdravom, a točno to bi dobra podloga trebala činiti.

Izrast na kosi

Bez obzira je li izrast crn i izviruje iz plave kose, ili se nazire sijeda kosa – to nikako ne može izgledati dobro.

Kad je kosa masna, tek tada izaziva začuđene poglede. U tom slučaju, ako imate tamni izrast, za prvu pomoć pribjegnite suhom pranju kose (neka vam se u kupaonici nađe jedan takav preparat, primjerice u spreju) ili pak izrast posipajte puderom u prahu. Za sijedu kosu postoje pjene u boji.

Moguće je kupiti i boje koje se na izrast nanose poput maskare, a imate li željenu boju kod kuće, eto privremenog rješenja.

Ako u zalihama nemate nikakvo sredstvo koje bi moglo ublažiti vaš izrast, nema vam druge nego odgoditi susret i izbjeći štetu…


Izgriženi nokti

Ne možemo cijelo proljeće i ljeto nositi rukavice. Šteta je tu, nokti su vam horor, valja učiniti što se još može. Najbolje bi bilo, savjetuju manikeri, nanijeti lak u što jačoj boji.

Odlučite se za crvenu ili tamnoljubičastu, nokti će vam tako djelovati njegovano. Tamne boje uvijek izgledaju bolje na kratkim noktima. Uložite za početak u barem jedan kvalitetniji tamni lak koji će vas spašavati u važnijim prigodama.

Crvenilo na obrazima

Što bi moglo biti gore nego kad vam lice izgori na suncu ili vas išiba vjetar? Cjelodnevno izlaganje vjetru i suncu, primjerice na skijanju ili na ljetnom odmoru, nikoga ne poštedi tragova.

Prije svake 'kamuflaže', poslužite se kolagenskim gelom kako biste umirili nadražena mjesta. Nanesite ga na 20 minuta kao masku kako biste koži pružili trenutnu rehidrataciju, ili pak preko noći za intenzivan tretman. Ima gelova koji su izvrsni za sve tipove kože.

Žuti nokti na nogama

Ljeto je u zraku, a vi se grozite otvorenih sandala jer su nokti na nožnim prstima totalno požutjeli. Pazite, jer možda nije riječ samo o mrljama od laka, već bi se moglo raditi o infekciji. U tom slučaju prvo se morate riješiti gljivične infekcije prije nego što se proširi.

U ljekarni kupite kremu protiv gljivica i nanosite ju dvaput dnevno. Učinite to odmah, jer će liječenje potrajati neko vrijeme, a sunce već mami na laganu obuću…


Pretanke obrve

Koja blamaža, kozmetičarka vam je počupala obrve da se jedva i naziru, a lice vam se zbog toga čini unakaženo. Pomisao da će vam trebati pet do deset tjedana da opet narastu samo produbljuje vaš očaj… I što sad?

Eksperti savjetuju da je najbolje odmah početi poticati ponovni rast prirodnih obrva, mažući ih bademovim uljem. Naravno da ste nestrpljivi, pa se danju poslužite olovkom za obrve iako ste je dosad možda izbjegavali. Olovku lagano nanesite od unutarnjeg dijela obrva prema van i uz malo vježbe sakrit ćete nedostatke.