ŠMINKA ČUDA ČINI

Pravi razlozi zbog kojih provodimo sate pred ogledalom

19.03.2012 u 09:54

Bionic
Reading

U novom istraživanju više od dvije trećine žena priznalo je kako bi ih bilo strah otići na posao nenašminkano. Izlazak iz kuće i putovanje do posla bez trunke šminke za mnoge žene bi bilo stresnije od javnog nastupa, razgovora za posao te prvog spoja s muškarcem koji im se sviđa

Istraživanje koje je proveo Vitality Show nad tri tisuće žena pokazalo je kako make-up ženama ulijeva veliku dozu samopouzdanja, a izlazak iz kuće bez šminke smatraju vrlo stresnim.

Polovica žena koje su sudjelovale u istraživanju reklo je kako im ne problem ne predstavlja biti bez šminke pred obitelji i bliskim prijateljima, no njih čak 70 posto otkrilo je kako ne bi dopustile da ih kolege s posla i šef vide bez frizure i šminke i na licu, piše Daily Mail

Tako se prema rezultatima istraživanja žene ujutro ustaju čak pola sata ranije od muškaraca kako bi se spremile za posao, a svakoga jutra pred ogledalom prosječno provode 21 minutu šminkajući se. Čak 91 posto žena priznalo je kako bi prvi spoj s muškarcem radije otkazale nego se u dogovoreno vrijeme pojavile nenašminkane, 31 posto žena tvrdi kako ne bi otišle niti u teretanu bez šminke, a nevjerojatan podatak je onaj da svaka šesta žena ne bi ni otvorila vrata stana ako je bez trunke šminke.

'Mnoge žene smatraju kako će biti 'obilježene' ako se na radnom mjestu pojave bez šminke. Ranije studije pokazale su kako našminkane žene djeluju ljubaznije i pouzdanije. No preteška i prenaglašena šminka može imati sasvim suprotan efekt', rekla je psihologinja Celia Bibby.