SPREMNI ZA REZ?

Kako vas frizura može pomladiti

19.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kad želimo bezbolnu i trenutačnu promjenu izgleda, odemo frizeru. Doznajte koji su najtraženiji rezovi sezone

Većina frizera će vam reći da žene koje žele drastičnu promjenu frizure, na to se odluče kad se nađu na velikoj životnoj prekretnici. Ali rez ne mora biti drastičan da bi izgled bio dramatičan! Dovoljno je da skratite šiške ili promijenite uobičajeni način češljanja, pa da sebi (i okolini) izgledate kao nova osoba.


Znate li koji oblik frizure pristaje kojem obliku lica?

Klasični bob. Jedna od najdugovječnijih frizura najviše laska osobama izduženog lica. Daleko od toga da ne pristaje i osobama četvrtastih i okruglih lica. U dogovoru s frizerom prilagodite ga obliku svoga lica uz pomoć vješto ošišanih šiški i strateški dobro smještenog razdjeljka. Umjesto strogog, ravnog reza iznad obrva, možda ste pravi kandidat za slojevite i lepršave šiške?

Dječački kratka kosa. Popularnu pixie frizuru na scenu su vratile glumice nove generacije, poput Emme Watson i Michelle Williams. Sjajno pristaje osobama srcolika lica. Želite li tom frizurom postići dječački šarmantan, a ne djetinje neozbiljan izgled, pripazite da vam na gornjem dijelu glave ne pretjeraju sa skraćivanjem kose. Kako je u ovom slučaju zaista riječ o drastičnom rezu, dobro razmislite prije nego što se na njega odlučite.

Modernizirana 'fudbalerka'. Usprkos negativnoj konotaciji koja prati naziv ove frizure, nitko ne kaže da podrazumijeva 'repasto' ošišane pramenove kakve su proslavili istočnonjemački nogometaši 80-ih. Kad je ukusno kreirana, jedna je od najzahvaljnijih frizura jer pristaje gotovo svim oblicima lica. Imate li nisko čelo, odlučite se za duže, slojevite šiške. Vlasnicama izduženog lica savjetuje se razdjeljak sa strane.